24.01.2019
Näyttelyt

Rajojen yli -näyttely Galleria Ratamossa / Crossing Borders exhibition, Gallery Ratamo

Aika:

7.2.2019 — 3.3.2019

Sijainti: Muu, Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Rajojen yli -näyttely / Crossing Borders exhibition

Miten ihmiset tuntevat kuuluvansa ryhmiin ja paikkoihin?

Miten he kertovat, esittävät, tuottavat ja kyseenalaistavat kuulumista?

Miten taide voi auttaa ilmaisemaan ja tuottamaan kuulumista?

Kysymyksiä tarkastellaan Rajojen yli / Crossing Borders -näyttelyssä Galleria Ratamossa 20 taiteilijan voimin. Esillä olevat tekstit, installaatiot, veistokset, maalaukset, valokuvat sekä ääni- ja videoteokset ovat valmistuneet tai saaneet alkunsa työpajoissa, joiden tavoitteena oli ylittää kielen sekä taiteen ja tutkimuksen rajoja.

Näyttelyyn voi tutustua Ratamossa gallerian aukioloaikoina, ti-su klo 11-18. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Rajojen yli on Jyväskylän yliopiston tutkimushanke. Rahoittaja Suomen Akatemia.

Yhteistyökumppanit: Monikulttuurikeskus Gloria ja Jyväskylän taidemuseo.

How do people belong in physical, social and virtual places?

How do they discuss, perform and question belonging and non-belonging?

How can artistic practice help us express and produce different ways of belonging?

These questions are explored in the works presented in the Crossing Borders Exhibition in Gallery Ratamo. The exhibits - writings, installations, paintings, sculptures, video and other sound and visual art works – have been created by 20 artists who took part in workshops aiming to cross borders between language, arts and research.

The exhibition is open during Ratamo's opening hours Tue-Su at 11am-6pm. Free entrance. Welcome!

Crossing Borders is a research project of University of Jyväskylä, funded by the Academy of Finland.

Collaborators: Multicultural Center Gloria and Jyväskylä Art Museum.

Antti Vallius

Tutkijatohtori / Postdoctoral Researcher

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos

antti.s.vallius@jyu.fi