29.01.2019
Yliopiston uutiset

Unkarin suurlähettiläs vierailee Jyväskylän yliopistossa

György Urkuti käy vierailunsa aikana tutustumassa István Oroszin grafiikkanäyttelyyn Agorassa ja pitää kaikille avoimen luennon, jossa luo katsauksen Unkarin politiikkaan.

Unkarin uusi suurlähettiläs György Urkuti on omien sanojensa mukaan pitkäaikainen Suomen ja suomalaisten ystävä. Hän ihastui suomen kieleen jo lukioiässä – kiitos erinomaisten suomenkielten opettajien, joita hänellä oli Budapestissa.

Taloustieteitä opiskellessaan Urkuti pääsi viettämään yhden lukukauden vaihto-oppilaana Helsingin yliopistossa, mikä syvensi suhdetta kaukaiseen kielisukulaiseen.

Jyväskyläkään ei ole Urkutille vieras. Viime vuoden lokakuussa hän osallistui Jyväskylän Suomi-Unkari Seuran 60-vuotisjuhlaan.

Urkuti saapuu jälleen vierailulle Jyväskylään keskiviikkona 13. helmikuuta. Aamulla hän tutustuu Agorassa olevaan István Oroszin grafiikkanäyttelyyn. Tämän jälkeen hän pitää kaikille avoimen katsauksen Unkarin politiikasta. Englanninkielinen luento pidetään Liikunta-rakennuksessa.

Urkutilla on tohtorin tutkinto kansainvälisissä suhteissa. Unkarin EU-puheenjohtajakaudella Urkuti johti lehdistöosastoa, ja ennen virkamiesuraansa hän on työskennellyt Világgazdaság-talouslehden ulkomaantoimituksessa.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman tiedot:

Suurlähettiläs György Urkutin yleisöluento
13.2.2019 klo 10.15–11.00
Liikunta-rakennus, sali L304 (Keskussairaalantie 4)

Lisätiedot:

Sari Laapotti