02

Tiedevaalit? -vaalipaneeli
05.02.2019 klo 16.1519.00

Jyväskylän yliopiston henkilöstöyhdistykset ja opiskelijajärjestöt järjestävät 5.2.2019 vaalipaneelin Keski-Suomen edustakuntavaaliehdokkaille. Juontajana Arto Nyberg. Paneeli järjestetään yliopiston päärakennuksessa (C1) alkaen klo. 17.00. Tule paikalle jo ajoissa, sillä ennen paneelia alkaen klo 16.15 on tarjolla kahvit ja mahdollisuus päästä keskustelemaan panelistien kanssa.

Väitös: 15.3.2019 M.Sc. Cindy Jittrapan Given (Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, ekologia ja evoluutiobiologia)
15.03.2019 klo 14.0017.00

M.Sc. Cindy Jittrapan Givenin ekologian ja evoluutiobiologian väitöskirjan “Assembly and functioning of endophytic bacterial communities in arcto-alpine pioneer plant Oxyria digyna” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Anna-Maria Pirttilä (Oulun yliopisto) ja kustoksena FT Riitta Nissinen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on englanti.

Tiede päätöksenteon tukena Suomessa ja Euroopassa
06.02.2019 klo 15.0016.00

Resource Wisdom- ja KeHo-yhteisöt järjestävät henkilöstölle ja opiskelijoille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan tieteen roolia yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon tukena.

Mitä nuoruus kertoo keski-ikäisen identiteetistä?

Tuoreessa Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa osoitettiin nuorten aikuisten persoonallisuustyylien ennustavan identiteetin muotoutumista myöhemmin aikuisiällä. Tutkijat yllättyivät etenkin identiteetin vaihtelusta miehillä, joilla oli nuoruusiässä käyttäytymisen hallinnan ongelmia.

Uusia lu­ku­koi­ria kam­puk­sel­la

Yliopiston oma lukukoirareservi laajeni huomattavasti, kun tammikuun 2019 lopulla Kennelliitto järjesti yhteistyössä kielikeskuksen kanssa lukukoiraohjaajien koulutuksen ja lukukoirien soveltuvuusarvioinnin. Koulutukseen osallistui 15 ohjaajaa ja koiraa eli koirakkoa, joista viisi koirakkoa on JYU:n henkilökuntaa. He aloittavat vapaaehtoistyönsä yliopiston lukukoiratoiminnassa kevään aikana.

Käsitteleekö gradusi opiskeluolosuhteita? Hae apurahaa

Jyväskylän yliopiston Student Life –kehittämisryhmä avaa haettavaksi neljä 1500 euron apurahaa maisteritutkielmiin. Apurahat myönnetään Jyväskylän yliopiston opiskelijoille opiskelijaa ja opiskeluolosuhteita käsitteleviin graduaiheisiin. Jatkoimme hakuaikaa 3.3. 2019 asti.