Yliopiston uutiset

Kauppalaisseuran Säätiöltä jälleen merkittävä lahjoitus Jyväskylän yliopiston kauppatieteille

Jyväskylän Kauppalaisseuran säätiö lahjoitti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle 200 000 euroa perinteisessä juhlassaan 4.2.2019.

- Kauppalaisseura on tukenut kauppakorkeakoulun toimintaa koko historiamme ajan. Vuosien varrella Kauppalaisseuran tuella on käynnistetty uusia aloja, tehty väitöskirjatutkimusta ja kehitetty opetusta. Kauppalaisseuran tuella oli myös suuri merkitys hiljattain saamamme AACSB:n akkreditoinnin työstämisessä, kommentoi kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen tyytyväisenä.

- Tämän vuoden apuraha käytetään mm. opiskelijoiden kansainvälisen liikkuvuuden ja harjoitteluiden tukemiseen, tohtorikoulutukseen sekä opetuksen kehittämiseen. Kauppalaisseura on meille läheinen ja tärkeä paikallinen yhteistyökumppani, jonka tuki on meille äärimmäisen arvokasta, Pesonen lisää.

Kauppalaisseuran Säätiö muisti myös Jyväskylän yliopiston kielikeskusta 19 000 euron apurahalla. Tämä mahdollistaa kielikeskukselle kauppatieteistä valmistuvien opiskelijoiden saksan, ranskan ja venäjän kieleen liittyviä opintomatkoja. Kielikeskus antaa kieli-, viestintä- ja verkostoitumisvalmennusta sekä avustaa harjoittelupaikan järjestämisessä ennen matkaa.

- Vuodesta 1992 alkaen stipendeillä tuetuilla opintomatkoilla on käynyt yhteensä yli 1000 kauppatieteiden opiskelijaa ja heistä noin 200 on ollut työharjoittelussa. Stipendi on todella merkityksellinen tämän toiminnan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, kielikeskuksen johtaja Peppi Taalas kertoo.

Kaikkiaan apurahoja jaettiin 264 500 euron edestä. Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Gradia saivat yhteensä 21 000 euroa koulutuksen tukemiseen ja edistämiseen. Muita apurahan saaneita olivat kauppatieteilijöiden ainejärjestö Pörssi ry (3500 euroa), Jyväskylän kauppateknikot ry (500 euroa) sekä Liisa-Maria Rimpiläinen (500 euroa).

Jyväskylän Kauppalaisseura ry:n myöntämät 600-800 euron arvoiset Keisari Suurruhtinas Aleksanteri II:n stipendit ulkomailla opiskelua varten saivat Roope Lehtinen, Roosa Kari ja Silja Uusi-Einola.

Iiro Vuori

Viestinnän harjoittelija