20.02.2019

Aika:

19.3.2019 13:30 — 16:00

Sijainti: Seminaarinmaki, Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9
Jyväskylän yliopiston opettajankoulutus juhlistaa Minna Canthin 175-vuotispäivää 19.3.2019 yliopiston Ruusupuistossa. Juhlassa presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Minna Canth -tasa-arvopalkinnon tunnustuksena ansioituneesta kotimaisesta ja kansainvälisestä tasa-arvotyöstä.

Tiistaina 19.3.2019 tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä. Minna Canthin päivän juhlallisuuksia vietetään Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa. Jyväskylän seminaarin opiskelijan, Minna Canthin, elämäntyössä korostuu vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaminen. Nämä aikanaan rohkeat ajatukset ovat yhä edelleen merkittäviä ja ajankohtaisia.

Minna Canthin päivän kunniaksi presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen myöntämän tasa-arvopalkinnon tunnustuksena erityisen ansioituneesta kotimaisesta ja kansainvälisestä tasa-arvotyöstä. Halonen on tehnyt mittavaa uraa niin kotimaisessa politiikassa ja kansalaisjärjestöissä kuin arvostetuissa kansainvälisissä tehtävissä.

Päivän juhlapuheen pitää FT Iris Schwanck. Hän on työskennellyt kansainvälisten tehtävien parissa ja rakentanut siltoja eri maiden ja kulttuurien välille. Schwanck on toiminut muun muassa Suomen Ranskan instituutin ja kirjallisuuden vientikeskuksen (FILI) johtajana.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 13:20 Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle

Klo 13:40 Tilaisuuden avaus: KT Sirpa Eskelä-Haapanen, opettajankoulutuslaitoksen johtaja

Kohtaaminen: Minna Canth ja Uno Cygnaeus (KL Pia-Riitta Stenberg ja FM Mika Terävä)

Klo 13:50 FT Iris Schwanck, juhlapuhe: Minna Canth Jyväskylässä

Klo 14:25 Vox Aurea, johtaa FL Sanna Salminen: Häät

Klo 14:35 Presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen myöntämän tasa-arvopalkinnon

Klo 14:40 Presidentti Halosen kiitospuhe

Juhlakahvit Minna Canth -leivoksen kera, Semma Bakery

Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan ma 11.3. mennessä osoitteessa http://r.jyu.fi/minnacanth.

Minna Canthin juhlavuotta juhlistetaan myös Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Soihtu-näyttelykeskuksessa. Vapaita aatteita - Minna ja Ferdinand Canth Jyväskylässä -näyttely on avoinna yleisölle 20.3. alkaen aina elokuun loppuun saakka. Näyttelyyn liittyy myös Minna Canthin elämää eri näkökulmista tarkasteleva yleisöluentosarja. Lisätietoja näyttelystä ja luentosarjasta löydät osoitteessa http://r.jyu.fi/yfL

Sirpa Eskelä-Haapanen

sirpa.eskela-haapanen@jyu.fi