04.02.2019
Opiskelu-uutiset

Oletko sinä ensi syksyn kv-tutor?

Haemme motivoituneita ja kansainvälisyydestä kiinnostuneita kv-tutoreita ensi syksylle!

Oletko sinä ensi kevään kv-tutor? — Suomi

Kv-tutorin työ

Ryhtymällä kv-tutoriksi saat arvokasta kansainvälistä kokemusta, joka näyttää hyvältä myös cv:ssäsi. Kv-tutorin tehtäviin kuuluu auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja yliopistoon. Tutorin työ painottuu lukukauden alkuun, mutta senkin jälkeen ulkomaalaiset opiskelijat kääntyvät tutorin puoleen pulmatilanteissa. Tarjoamme tutorointiin koulutuksen. Tutoroinnista maksetaan palkkio ja siitä voi saada 2 opintopistettä.

Haku

 • Hakulomake: https://opiskelu.jyu.fi/en/study/be-part-of-our-community/become-a-student-tutor-for-new-international-students
 • Haku päättyy 1.3.2019
 • Ryhmähaastattelut 13.-14.3.2019
 • Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 31.3.2019 mennessä
 • Jos et ole aikaisemmin toiminut kv-tutorina, osallistuminen sekä haastatteluun että koulutukseen on pakollista ja siten myös ehto mahdolliselle tutoriksi valinnalle.
 • Jos olet parhaillaan opiskelijavaihdossa tai työharjoittelussa ulkomailla, etkä voi osallistua tutorhaastatteluun, sinua haastatellaan sähköpostin välityksellä.

Valinnat

Tutoriksi voidaan valita vähintään yhden lukuvuoden tutoroinnin alkamishetkellä Jyväskylän yliopistossa opiskellut hakija. Tutorvalinta tehdään mm. hakijan kansainvälisen kokemuksen ja motivaation perusteella. Ulkomaankokemus ja kansainvälisessä toiminnassa (esim. JYYn kv-valiokunta, IDESCO tai ESN) mukana oleminen katsotaan eduksi. Kielitaidoksi riittää hyvä englannin kielen taito, mutta muutakin kielitaitoa pääsee monissa tapauksissa käyttämään. Valinnoissa otetaan huomioon tiedekunnan lausunto hakijoista. Opiskelijat pyritään jakamaan ryhmiin ensisijaisesti niin, että he opiskelevat samassa tiedekunnassa kuin tutorkin. Tämän vuoksi valinnoissa otetaan huomioon kuhunkin tiedekuntaan saapuvien kv-opiskelijoiden määrä.

Tutoriksi valittujen edellytetään osallistuvan tutorkoulutukseen. Vaihdossa oleville järjestetään erillinen tutorkoulutus elokuun alussa.

Tutoroinnin ajoitus

Suurin osa syksyn uusista kv-opiskelijoista aloittaa opintonsa syyskuussa. Osa uusista kv-opiskelijoista aloittaa opintonsa jo elokuussa osallistumalla suomen tai englannin kielen kursseille. Syksyn tutoroinnin voikin aloittaa joko elo- tai syyskuussa. Orientaatio-ohjelma kansainvälisille opiskelijoille järjestetään 3.-6.9.2019 (alustavat päivät). 

Kalenteriin merkittäväksi

Tärkeitä päivämääriä hakua koskien, merkkaa jo kalenteriisi!

 • Haku päättyy: 1.3.2019 klo 24.00
 • Ryhmähaastattelut: 13.-14.3.2019
 • Tieto valinnasta hakijoille: 31.3.2019 mennessä
 • Tutorkoulutus (pakollinen):
  • Koulutuksen ensimmäinen osa: 3.-4.5.2019
  • Koulutuksen toinen osa: 1.8.2019 (elokuussa tutoroinnin aloittavat), 30.8.2019 (syyskuussa tutoroinnin aloittavat)
 • Orientaatio-ohjelma: 3.-6.9.2019 (alustavat päivät)

Lisätietoja ja hakulomake

https://opiskelu.jyu.fi/en/study/be-part-of-our-community/become-a-student-tutor-for-new-international-students

Lisätietoja

Ágnes Stojcsics, Specialist in International Affairs of the Student Union

JYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

kv-asiantuntija@jyy.fi

050 338 7655