26.02.2019
Yliopiston uutiset
Koulutusuutiset

QS Ranking: Jyväskylän yliopistosta kuusi tieteenalaa maailman huippujen listalla

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen tutkimus on arvioitu korkealle tasolle kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject -vertailussa.

Kasvatustieteet pisteytettiin sijalle 101-150, eli sijoitus säilyi edellisvuosien arvioinnin tasolla. Liikuntatieteet arvioitiin nyt kolmatta kertaa ja jyväskyläläinen osaaminen sijoitettiin jälleen välille 51-100. Fysiikan tutkimus arvioitiin sijoille 351-400. Kolme tieteenalaa nousi jälleen listalle vuoden poissaolon jälkeen: psykologia sijoille 251-300, sekä humanistiset tieteet ja luonnontieteet sijoille 451-500.

- Iloitsemme, että JYU on erinomaisesti sijoittunut perinteisellä vahvuusalallaan kasvatustieteissä sekä alalla, jossa olemme Suomen ainoa, eli liikuntatieteissä. Myös psykologian, humanististen ja luonnontieteiden nousu takaisin listalle kertoo läpi yliopiston ulottuvasta hyvästä kansainvälisestä tasostamme, vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo.

QS World University Rankings by Subject -vertailussa arvioidaan yliopistojen suoriutumista 48 eri tieteenalalla. Sijoitusten perusteena olevat mittarit ovat akateeminen vertaisarviointi, työnantaja-arviointi, tieteellisten julkaisujen lainausten määrä sekä tutkijoiden ja työn vaikuttavuus ja tuloksellisuus. Rankingiin pääsivät 1 222 parasta yliopistoa 151 maasta.

- QS poikkeaa muista rankingeista erityisesti siinä, että yliopiston kansainvälisellä näkyvyydellä ja maineella on siinä merkittävä painoarvo akateemisten vertaisarvioiden ja työnantaja-arvioiden kautta, Laakso arvioi.

Jyväskylän yliopisto on QS:n vuonna 2018 toteuttamassa yliopistoa kokonaisuutena arvioivassa World University Rankingissa sijalla 336. Vuoden 2019 tulokset julkaistaan kesäkuussa.

Lisätietoja:

vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi
kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

QS World University Rankings by Subject: https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2019