11.02.2019
Tutkimusuutiset

Suomalaisprofessori rankattiin tutkijoiden top 200 -listalle

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Mikko Siponen on 12. sijalla tietojärjestelmätieteen tutkijoiden kansainvälisessä vertailussa.

Alan johtavan järjestön AIS:n (Association for Information Systems) vuoden 2018 ranking-lista perustuu julkaisuihin tietojärjestelmätieteen neljässä arvostetuimmassa lehdessä vuosina 2015–2018.

Siponen on tietojärjestelmätieteen professori ja tutkimuksesta vastaava varadekaani. Hän lukeutuu tietoturvallisuuden hallinnan arvostetuimpiin tutkijoihin maailmassa.

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätiede on eurooppalaista huippua

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätiede nousi eurooppalaiselle huipputasolle jakaen toisen sijan tanskalaisen Copenhagen Business School:n kanssa, kun ensimmäisellä sijalla on brittiläinen University of Warwick.

AIS:n vuoden 2018 ranking-lista perustuu julkaisuihin, jotka ovat ilmestyneet tietojärjestelmätieteen neljässä arvostetuimmassa lehdessä vuosien 2016–2018 aikana.

Viimeisen kolmen vuoden vertailussa Jyväskylän yliopisto on maailmanlaajuisesti sijalla 27. Jyväskylän yliopiston lisäksi 100 parhaan joukossa on vain yksi suomalainen, Aalto-yliopisto, sijalla 75. Euroopassa (Eurooppa, Afrikka, Lähi-Itä) Jyväskylän yliopisto on sijalla 2 ja Aalto-yliopisto sijalla 10.

Professori Mikko Siponen, mikko.t.siponen@jyu.fi, puh. 050 5588 128

Rankings Based on Association for Information Systems’ (AIS) List of High-quality Journals. Journals used: MISQ, ISR, JAIS, JMIS. Period of rankings: 2015–2018 and 2016–2018. http://www.aisresearchrankings.org Accessed date: 11.2.2019.