Muut tapahtumat

Aika:

13.3.2019 13:00 — 16:00

Sijainti: Seminaarinmaki, Ruusupuiston aula
Kotimaisia tiedelehtiä esittelevä Tiedon tähden -kiertue saapuu Jyväskylään ke 13.3.2019. Tule tutustumaan kotimaisiin tiedelehtiin ja kuulemaan tiedelehdistä ja tiedejulkaisemisesta! Ehkäpä innostut myös kirjoittamaan kotimaisiin lehtiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kotimaiset tiedelehdet esittäytyvät yliopistokaupungeissa kevään kuluessa. Tiedon tähden -kiertue saapuu Jyväskylään Ruusupuiston aulaan ke 13.3.2019. Ohjelmassa on aamupäivällä kirjoittajaklinikka  (ilmoittautuminen päättynyt) ja iltapäivällä neljä lyhyttä luentoa. Luentojen jälkeen osallistujat voivat kiertää tutustumassa yli 20 lehden edustajiin samassa tilassa.

Luennot Ruusupuiston aulassa klo 13.00 alkaen:

• Anna-Maija Tuuliainen, toimittaja ja varapäätoimittaja, Kasvatus-lehti: Tiedelehti tutuksi
  • Jaakko Belt, päätoimittaja, niin & näin: Teemahahmotelmista painotuotteeksi – miten tiedelehti syntyy?
  • Olli Martio, professori, Suomalainen Tiedeakatemia: Suomen Tiedeakatemian julkaisutoiminnasta

***

Tiedon tähden -kiertue nostaa esille tiedelehtien merkityksen tutkimukselle, opetukselle, oppimiselle ja yhteiskunnalliselle keskustelulle. Samalla tiedelehtien taustayhteisöjä innostetaan verkostojensa vahvistamiseen, jäsenhankintaan ja kirjoittajien rekrytointiin. Mukana on yli 50 kotimaista tiedelehteä.

Tiedon tähden -kiertueen tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain.

Kiertuetta rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto. Koulutuksen tutkimuslaitos tukee Jyväskylän tapahtumaa tarjoamalla Ruusupuistosta tilat kiertueen käyttöön sekä kahvit.

Jyväskylän tapahtumaa koordinoi Kasvatus-lehden toimittaja ja varapäätoimittaja Anna-Maija Tuuliainen. Ideasta ja järjestelyistä vastaavat koordinaattori Esko Clarke Sario, Heini Enwald (Informaatiotutkimuksen yhdistys ITY ry), Riitta Koikkalainen (Suomen tiedekustantajien liitto) ja Terhi Kouvo (Aikuiskasvatus-lehti).

Tiedon tähden -kiertue: Esko Clarke Sario 050 5541627 tai tiedontahden[at]outlook.com
Jyväskylän tapahtuma: Anna-Maija  Tuuliainen

Anna-Maija Tuuliainen