06.02.2019

Aika:

13.3.2019 9:00 — 16:00

Sijainti: Seminaarinmaki, Ruusupuiston aula
Kotimaisia tiedelehtiä esittelevä Tiedon tähden -kiertue saapuu Jyväskylään ke 13.3.2019. Tule tutustumaan kotimaisiin tiedelehtiin ja kuulemaan tiedelehdistä ja tiedejulkaisemisesta! Ehkäpä innostut myös kirjoittamaan kotimaisiin lehtiin.

Kotimaiset tiedelehdet esittäytyvät yliopistokaupungeissa kevään kuluessa. Tiedon tähden -kiertue saapuu Jyväskylään ke 13.3.2019.

Kiertue nostaa esille tiedelehtien merkityksen tutkimukselle, opetukselle, oppimiselle ja yhteiskunnalliselle keskustelulle. Samalla tiedelehtien taustayhteisöjä innostetaan verkostojensa vahvistamiseen, jäsenhankintaan ja kirjoittajien rekrytointiin. Mukana on yli 50 kotimaista tiedelehteä.

Tiedon tähden -kiertueen tapahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain. Jyväskylässä ohjelmassa on aamupäivällä kirjoittajaklinikka ja iltapäivällä kaksi luentoa (ohjelma tarkentuu myöhemmin). Niiden jälkeen osallistujat voivat kiertää tutustumassa lehtien edustajiin samassa tilassa. Luennot alkavat klo 13.00 Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston aulassa.

Kiertuetta rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto. Koulutuksen tutkimuslaitos tukee Jyväskylän tapahtumaa tarjoamalla Ruusupuistosta tilat kiertueen käyttöön.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Oulussa 25.2.2019. Seuraavat tapahtumat ovat Jyväskylässä 13.3., Rovaniemellä 14.3., Porissa 21.3., Joensuussa 4.4. ja Kuopiossa 25.4. Tampereen päivämäärä vahvistuu tuota pikaa. Listaa täydennetään kevään edetessä.

Ideasta ja järjestelyistä vastaavat koordinaattori Esko Clarke Sario, Heini Elwald (Informaatitutkimuksen yhdistys ITY ry), Riitta Koikkalainen (Suomen tiedekustantajien liitto) ja Terhi Kouvo (Aikuiskasvatus-lehti). Jyväskylän tapahtumaa koordinoi Kasvatus-lehden toimittaja ja varapäätoimittaja Anna-Maija Tuuliainen.

Tiedon tähden -kiertue: Esko Clarke Sario 050 5541627 tai tiedontahden[at]outlook.com
Jyväskylän tapahtuma: Anna-Maija  Tuuliainen

Anna-Maija Tuuliainen