Yliopiston uutiset

Tule matkalle nonfiktioon Cathleen Millerin opastamana

Maailmankuulu nonfiktiokirjailija Cathleen Miller saapuu Jyväskylään helmikuussa.

miller_writing.jpg

Amerikkalainen kirjailija Cathleen Miller on matkannut ympäri maailmaa ja kertonut ihmisten ja paikkojen tarinoita kirjoissaan. Hän on haastatellut valtionpäämiehiä ja Itä-Timorin vuoriston kätilöitä. Hän on ajellut matkailuautolla ympäri Pietaria haastatellakseen prostituoituja. Hän on juossut Brasiliassa keskellä yötä alas vuorenrinnettä bandiitit perässään.

Ja nyt hän on tulossa Jyväskylään.

Cathleen Miller tunnetaan kenties parhaiten kansainvälisestä bestselleristä Aavikon kukka. Teos kertoo köyhän somalialaistytön Waris Dirien tiestä kansainväliseksi huippumalliksi ja YK:n hyväntahdon lähettilääksi. Kirjassa Miller hyödyntää tarinankerrontaa retorisena keinona: yhden ihmisen kokemukset kuvastavat laajempaa maailmanjärjestystä.

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan nonfiktiosta ja sen kirjoittamisesta Millerin itsensä kertomana! Miller pitää avoimen NONFICTION FOR ADVOCACY -luennon Jyväskylän yliopiston Historica-rakennuksessa keskiviikkona 27.2.

Tämän jälkeen ilta jatkuu Kirjailijatalolla, jossa Miller lukee otteita tuotannostaan.

Tervetuloa inspiroitumaan!

Tapahtuman tiedot:

NONFICTION FOR ADVOCACY: Writers can and do change the world. Cathleen Miller will discuss her techniques for persuasion
27.2.2019 klo 16.15–17.45
Historica-rakennus, sali H320 (Seminaarinkatu 15)

BEHIND THE SCENES: Cathleen Miller discusses her work in reporting and writing creative nonfiction
27.2.2019 klo 18.30–20.00
Kirjailijatalo (Seminaarinkatu 26 B)

Cathleen Miller’s workshop on Nonfiction and Personal essay
25.2.–28.2. klo 16.15 alkaen