04.03.2019
Yliopiston uutiset
Opiskelu-uutiset

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurin IT-alan kandikouluttaja

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta on Suomen suurin kandidaattien kouluttaja jo toista vuotta peräkkäin.

Tilastojen mukaan Jyväskylän yliopisto on säilyttänyt asemansa Suomen suurimpana IT-alan kandidaattien kouluttajana. Opetushallinnon tilastopalvelun vuoden 2018 yliopistokoulutustilastojen mukaan Jyväskylän yliopistosta valmistui eniten kandidaatin tutkintoja Tietojenkäsittely ja tietoliikenne -koulutusalalla, 164 tutkintoa.

– Olemme reagoineet alan osaajapulaan ja panostaneet vahvasti koulutuksen resursointiin ja opetussisältöjen jatkuvaan uudistamiseen. Olemme myös tehostaneet opinnäytetöiden ohjausta sekä aktiiviopiskelijoille että jo työelämään siirtyneille, listaa dekaani Pasi Tyrväinen.

Informaatioteknologian tiedekunta on nostanut kandidaatin ja maisterin tutkintomääriään useampana vuonna. Vuonna 2017 se nousi Suomen suurimmaksi kandidaatin tutkinnoissa. Maistereiden tutkinnoissa Jyväskylän yliopisto on toiseksi suurin Aalto-yliopiston jälkeen. IT-alan koulutusta annetaan 11 yliopistossa.

IT-tiedekunta on kolmanneksi suurin kandikouluttaja Jyväskylän yliopistossa

Informaatioteknologian tiedekunta jatkaa kolmatta vuotta kasvuaan kandidaatin ja maisterin tutkintojen määrissä. Se on tällä hetkellä kolmanneksi suurin kandikouluttaja Jyväskylän yliopistossa.

Informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen, pasi.tyrvainen@jyu.fi, puh. 040 540 8646
Informaatioteknologian tiedekunnan opintopäällikkö Eija Hatanpää, opintoasiat@it.jyu.fi, puh. 050 361 0988

Lähteet:
www.jyu.fi/tilastot