Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopistosta lähtenyt musiikki-instrumentti, KAiKU Music Glove, suuren menestyksen kynnyksellä

Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimustyö on kantamassa hedelmää kaupallisena tuotteena. Musiikkitieteen professori Jukka Louhivuoren johdolla kehitetty teknologia musiikin oppimisen helpottamiseksi sai hanketukea Tekesiltä ja vuonna 2016 hankkeen pohjalta perustettiin yritys, Taction Enterpises.

Jukka Louhivuoren keksintö on uudenlainen musiikkikäsine, jota soitetaan näppäilemällä käsineessä olevia antureita. Tutkimushankkeen pohjalta kehitetty teknologia on herättänyt kiinnostusta myös muilla päälle puettavaa teknologiaa hyödyntävillä toimialoilla.

Taction Enterprises on panostanut tuotekehitykseen ja markkinoiden tutkimiseen perustajien ja enkelisijoittajien rahoituksella. Tuotekehityksen tuloksena vuoden 2018 lopulla valmistui tuote, jota myydään nettikaupan kautta. Tuote sai nimekseen KAiKU Music Glove. Se sai tammikuussa suurta huomiota vuosittain Los Angelesissa järjestetyillä NAMM-messuilla, jotka ovat monipuolisuudessaan maailman tärkein musiikkiteknologia-alan tapahtuma. Esimerkiksi USA Today -lehti valitsi KAiKU Music Gloven kuuden mielenkiintoisimman musiikkialan tuotteen joukkoon yli tuhannen ehdokkaan joukosta.

Taction lanseeraa KAiKU Music Gloven maailmanlaajuisesti vuoden 2019 aikana. Tätä tarkoitusta varten Taction on hakemassa rahoitusta sijoittajilta.

Yliopiston omistama sijoitusyhtiö Unifund Oy sijoittaa pääasiassa alkuvaiheen yrityksiin, joilla on kiinteä yhteys Jyväskylän yliopistoon. Taction Enterprises oli Unifundin ensimmäinen sijoituskohde. Unifund sijoitti Tekes-hankkeen aikana syntyneet aineettomat oikeudet eli IPR:t Taction Enterprises-yhtiöön. IPR:ien pohjalta on tähän mennessä hyväksytty patentti USA:aan ja EU-tason patentti on hyväksymisvaiheessa. Taction on jättämässä uusia patenttihakemuksia vielä tämän vuoden aikana teknologian laajemmasta hyödynnettävyydestä.

Unifund, yhdessä enkelisijoittajien kanssa, on jo osallistunut rahoituskierrokselle.


Lisätietoja:

Jukka Louhivuori, Taction Enterprises Oy, hallituksen puheenjohtaja
jukka.louhivuori@gmail.com
+358 40 576 5864

Kalevi Louhivuori, Taction Enterprises Oy, toimitusjohtaja
kalevi.louhivuori@tactionenterprises.com
+358 50 465 3373

Vesa Kupari, Unifund Oy, toimitusjohtaja
vesa.kupari@jyu.fi
+358 400 616 940

https://twitter.com/PlanetDrumcom/status/1090975884335566855
http://www.planet-drum.com/namm/namm-2019/1717-namm-2019-kaiku-music-glove

Sosiaalisessa mediassa:

Facebook: www.facebook.com/kaikumusicglove
Instagram: https://www.instagram.com/kaikuglove/
Twitter: www.twitter.com/kaikumusic
LinkedIn: www.linkedin.com/in/kaikumusic