Yleisöluennot

Aika:

3.4.2019 16:15 — 18:00

Sijainti: Seminaarinmaki, C4
Kiinnostavia ja ajankohtaisia luentoja pidetään Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Helsingissä. Luentosarjan järjestää Nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto YUNET.

Mitä suomalaiset nuoret ajattelevat kuluttamisesta? Mikä on nuorten suhde teknologiaan? Saavatko nuoret osallistua yhteiskuntaan ja millä tavoin? Miten kaupunkialueiden eriytyminen vaikuttaa nuorten kasvuympäristöihin ja mahdollisuuksiin? Millaisia ovat nuorten naisten kokemukset seksuaalisesta väkivallasta? Muun muassa näihin kysymyksiin on tarjolla asiantuntevia vastauksia Nuorisotutkimuksen Studia Generalia -luentosarjassa.

Nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto YUNET järjestää viime vuonna 30 vuotta täyttänyttä Nuorisotutkimusseuraa juhlistaakseen uudenlaisen valtakunnallisen Studia Generalia -luentojen sarjan, joka tarjoaa monipuolisen katsauksen nuorisotutkimuksen ajankohtaisiin teemoihin. Monitieteinen tutkimusala tarkastelee muun muassa nuorten elinoloja, nuorisokulttuureita, sukupolvien välisiä suhteita sekä elämänkulkuun ja aikuistumiseen liittyviä siirtymiä.

Luentosarja on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Luennot ovat seurattavissa paitsi eri yliopistoissa paikan päällä, myös etäyhteyden välityksellä mistä tahansa osoitteessa https://connect.funet.fi/yunet2018. Luentosarjan puhujina esiintyy eri yliopistojen ja Nuorisotutkimusverkoston tutkijoita.

Ensimmäinen luento pidetään Jyväskylän yliopistossa keskiviikkona 3.4.2019. Sen teemana on "Toimijuutta ja rakenteita lasten ja nuorten tutkimuksessa".

• Professori Terhi-Anna Wilska (Jyväskylän yliopisto): Nuorten muuttuva kuluttajuus ja taloudellinen toiminta sosiaalisessa mediassa
  • Yliopistonlehtori Johanna Kiili (Jyväskylän yliopisto): Lapset ja nuoret kansainvälisissä lastensuojelututkimuksissa – Tutkimuseettinen näkökulma

Koko luentosarjan esittelyn löydät täältä. Tutustu myös tapahtuman Facebook-sivuun.

Minna Ylilahti

minna.ylilahti@jyu.fi