Opiskelu-uutiset

Pääkirjasto siirtyy Mattilanniemeen ja Ylistönrinteelle kirjastorakennuksen peruskorjauksen ajaksi

Yliopiston pääkirjaston palvelut muuttavat kirjastorakennuksen peruskorjauksen ajaksi Mattilanniemeen ja Ylistönrinteelle. Kirjasto palvelee asiakkaitaan 8.4. alkaen MaA:n ja Ylistönrinteen kampuskirjastoissa. Pääkirjasto sulkee ovensa asiakkailta 17.4. ja avautuu jälleen syksyllä 2021.

Pääosa yliopiston kirjaston palveluista siirtyy peruskorjauksen ajaksi Mattilanniemen kampuskirjastoon (Ahlmaninkatu 2, rakennus MaA, kartta). Sinne siirtyvät painetut kurssikirjat ja lehdet. Myös lukusalikäyttöön tilatun aineiston säilytyspaikat ovat Mattilanniemen kirjastossa. 

Kurssikirjat eivät ole lainattavissa tai käytettävissä niiden siirron aikana to-pe 4.-5.4.  Lainaathan siis tarvitsemasi kurssikirjat hyvissä ajoin. Maanantaina 8.4. alkaen kurssikirjat ovat paikoillaan ja lainattavissa Mattilanniemen toimipisteessä.

Toinen kirjaston asiakaspalvelupiste avataan peruskorjauksen ajaksi Ylistönrinteellä sijaitsevaan kampuskirjastoon (Survontie 9, Ylistönrinne, rakennus YK, kartta). Sinne sijoitetaan pääosin muu yleinen tutkimuskirjallisuus. 

kirjaston-muuton-aikataulu.jpg

Työskentelytiloja on molemmissa kampuskirjastoissa sekä yliopiston päärakennuksessa sijaitsevassa Aallon lukusalissa (Seminaarinkatu 15, yliopiston päärakennus C, kartta). Työskentelytiloja on vähemmän kuin pääkirjastossa, mutta muuten kirjaston palvelut säilyvät peruskorjauksen aikana ennallaan. 

Peruskorjaus ja muutto eivät myöskään vaikuta aineistojen saatavuuteen, vaikka niiden sijainti muuttuukin. Kirjojen ja lehtien saatavuuden ja sijainnin voit tarkistaa JYKDOKista

Peruskorjauksessa kirjaston tilat uudistetaan ja siitä luodaan elävä kohtauspaikka ja oppimiskeskus niin yliopistolaisille kuin muillekin kaupunkilaisille ja vierailijoille.  

Seuraa peruskorjauksen etenemistä yliopiston ja kirjaston verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. 

Lisätietoja: 

Risto Heikkinen
Kehittämispäällikkö, kirjaston peruskorjauksen koordinaattori 
risto.v.heikkinen@jyu.fi 

https://osc.jyu.fi/fi  

Kirjasto sosiaalisessa mediassa: FacebookTwitterInstagram