25.03.2019

Aika:

8.5.2019 8:30 — 16:00

Sijainti: Mattilanniemi, Agora Auditorio 2 & Auditorio 3
Terveystieteiden perinteisessä Tieteen päivässä esitellään fysioterapian, gerontologian ja kansanterveyden, liikuntalääketieteen, terveyskasvatuksen ml. terveystieto aloilta valmistuneita tai valmistuvia pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja suullisin ja posteriesityksin. Tieteen päivään osallistuminen on osa pro gradu -tutkielman suorittamista. Päivän aikana on tarjolla monia mielenkiintoisia esityksiä, joista palkitaan stipendillä parhaat pro gradu -tutkielmat oppiaineittain sekä paras posteri.

Tänä vuonna kutsuluennon pitää professori Helen Dawes Oxford Brookes -yliopistosta aiheena "Exercise in the wild: new models of care". Dawes on taustakoulutukseltaan fysioterapeutti. Hän työskenteli Englannissa ja Uudessa-Seelannissa erikoistuen urheilufysioterapiaan, ennen kuin hän aloitti jatko-opintonsa liikunta- ja neurotieteiden parissa.

Väitöskirjassaan hän tutki liikunnan vaikutuksia ihmisiin joilla on neurologisia sairauksia. Sen jälkeen hän on keskittynyt päivittäisten toimintojen suorituskyvyn optimointiin kuntoutuksen avulla sekä fyysisesti aktiivisten elämäntapojen mahdollistamiseen aikuisilla ja lapsilla, joilla on liikuntahäiriö, kuten aivohalvaus, Parkinsonin tauti, CP-vamma tai MS-tauti. Hänen tutkimuksensa havainnoi ilmiöiden taustalla olevia mekanismeja, jotka vaikuttavat suorituskykyyn sekä näiden kautta kehitettyjen interventioiden ja työkalujen tarjoamiseen kohderyhmille.

Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa sekä opiskelijat että henkilökunnan jäsenet ja kaikki muut aiheesta kiinnostuneet.

Tiivistelmien jättö ja ohjeistukset Moodlen kautta.

Lisätietoja Tieteenpäivän nettisivuilta

Tiivistelmien viimeinen jättöpäivä on keskiviikko 24.4.2019