Opiskelu-uutiset
Hakijauutiset
Koulutusuutiset

You can do IT - Stereotypiat romukoppaan IT-alasta

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta järjestää pe 8.3. tilaisuuden kaikille uravalintaa tai oman osaamisen kehittämistä miettiville. Tarjolla on IT-elämyksiä, päivityksiä stereotypioihin, kurkistuksia IT-alan monipuolisuuteen ja alalta valmistuneiden puheenvuoroja.

– IT:stä on moneksi, sillä on paljon annettavaa ja se kuuluu kaikille. IT on oma kieli, jota voi käyttää moneen. Tällä tilaisuudella haluamme kumota stereotypioita. IT-ala kaipaa monenlaisia ihmisiä, sillä teemme sovelluksia monenlaisille käyttäjille. Nyt on aika karistaa viimeisetkin stereotypiat. Tule valtaamaan ala, professori Kaisa Miettinen kannustaa.

Tule kuulemaan ja kokemaan miksi IT-ala sopii juuri sinulle.

Aika:                   Naistenpäivä perjantai 8.3. klo 13–15
Paikka:               Agora-rakennuksen aula (osoite: Mattilanniemi 2)
Lisätietoja:        www.jyu.fi/it/youcandoit

Esimerkkejä stereotypioista, joita kumoamme monin eri tavoin:

LUULO: IT on pelkkää koodaamista.
TOTUUS: IT-ala on monipuolinen ja antoisa.

LUULO: IT-ala ei sovi kaikille.
TOTUUS: IT muotoutuu moneksi ja sopii kaikille.

LUULO: IT-ala on yksinäistä koneella istumista.
TOTUUS: Työtä tehdään usein ryhmissä, joissa jäsenten osaamiset täydentävät toisiaan.

LUULO: IT-alalle on vaikea päästä.
TOTUUS: Alalle on monta reittiä.

LUULO: Yliopisto-opinnot ovat käytännön elämälle vieraat.
TOTUUS: Tehdään monenlaista yhteistyötä mm. yritysten kanssa.

LUULO: IT on vain nuorten ala.
TOTUUS: IT-osaamista voi yhdistää eri taitoihin iästä riippumatta.

Informaatioteknologian tiedekunnan professori Kaisa Miettinen, kaisa.miettinen@jyu.fi, puh. 050 373 2247
Informaatioteknologian tiedekunnan opintopäällikkö Eija Hatanpää, opintoasiat@it.jyu.fi, puh. 050 361 0988