04

Uupunut nuori urheilija luopuu urasta, ei koulusta

Jyväskylän yliopiston tutkimuksen mukaan urheilulukiolaisten kokema koulu- ja urheilu-uupumus vaikuttaa kilpauran lopettamiseen. Kyky palautua stressistä ja vastoinkäymisistä nopeasti voi kuitenkin suojata nuoria uupumiselta.

Mitä tulisi tietää tekoälystä?
11.04.2019 klo 16.0018.00

Professori Pekka Neittaanmäki alustaa aiheesta Mitä tulisi tietää tekoälystä. Alustuksen jälkeen keskustelua aiheesta. Keskustelua johtaa professori Ismo Koponen.

Yliopisto palkitsee arvokilpailuissa menestyneitä urheilijaopiskelijoita

Jyväskylän yliopisto jatkaa urheilussa menestyneiden opiskelijoiden palkitsemisperinnettä. Kaikki vähintään pronssimitalin arvokisoista (SM-taso ja ylöspäin) viimeisten 12 kuukauden aikana voittaneet Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja tohtorikoulutettavat ovat lämpimästi tervetulleet rehtori Keijo Hämäläisen mitalikahveille 15.4.2019!

Kielikampusseminaari 2019: Kielitaidon kolme kovaa: mitä, miten, miksi?
23.09.2019 klo 12.0016.00

Seminaarin teemana on kielitaitokäsitys: millaista kielitaitoa tarvitaan, mitä kielestä pitäisi osata, opettaa ja arvioida, miten kielitaitokäsitykset ovat muuttuneet ja muuttumassa? Seminaarin yhteydessä vietetään jokavuotista Euroopan kielten päivää. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Väitös: 4.5.2019 M.Sc. Jordan Franks (Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, tilastotiede)
04.05.2019 klo 12.0015.00

Tietokoneajan tilastollinen päättely luo uusia rajoja sille, mitä Big Data -aikakaudella on mahdollista arvioida tai ennustaa. Tärkeitä termejä ovat esimerkiksi koneoppiminen ja bayesilainen tilastotiede. Väitöskirjassaan FM Jordan Franks on työskennellyt laskennallisesti tehokkaiden menetelmien parissa, joiden avulla voidaan ymmärtää tunnetun datan takaa löytyvien tuntemattomien muuttujien välisiä yhteyksiä.

DEMO Seminar: Causal Inference and Decision Making
17.04.2019 klo 10.1512.00

DEMO - Decision Analytics utilizing Causal Models and Multiobjective Optimization is a profiling area of our university, http://www.jyu.fi/demo. This presentation is aimed at anyone interested in themes of DEMO and does not require deep knowledge of e.g. causality or statistics.

Lasten ja nuorten tiede- ja teknologiaprojektit palkittiin StarT-festareilla

Keski-Suomen LUMA-keskuksen järjestämä lasten ja nuorten tiede- ja teknologiatapahtuma StarT-festivaalit järjestettiin Jyväskylän yliopistossa tiistaina 2.4. Keski-Suomen kouluissa ja päiväkodeissa on tehty kuluneena lukuvuonna upeita tiede- ja teknologiaprojekteja, joita projektiryhmät esittelivät päivän aikana. Tänä vuonna festareille oli kutsuttu 25 projektia ja n. 100 lasta ja nuorta useista maakunnista, Äänekoskea, Joutsaa, Muuramea ja Pihtipudasta myöten. Osallistujia oli aina varhaiskasvatuksesta lukioon.