03.04.2019
Seminaarit

Kielikampusseminaari 2019: Kielitaidon kolme kovaa: mitä, miten, miksi?

Aika:

23.9.2019 12:00 — 16:00

Sijainti: Muu, Ruusupuisto (Helena), Alvar Aallon katu 9
Seminaarin teemana on kielitaitokäsitys: millaista kielitaitoa tarvitaan, mitä kielestä pitäisi osata, opettaa ja arvioida, miten kielitaitokäsitykset ovat muuttuneet ja muuttumassa? Seminaarin yhteydessä vietetään jokavuotista Euroopan kielten päivää. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Seminaarin alustava ohjelma:

Professori emerita Hannele Dufva: Kielitaitokäsitykset 2020? Purkua, tuunausta ja uusia aineksia
Kahvitauko
Paneeli kielitaitokäsityksistä

• Hannele Dufva, professori emerita, Jyväskylän yliopisto
  • Anu Halvari, opetusneuvos, Opetushallitus
  • Mikko Laitinen, kielten lehtori, Suininlahden koulu
  • Taru Lepistö, opettajaopiskelija, Jyväskylän yliopisto
  • Terhi Tuukkanen, PsM, KTM, aluepäällikkö, Personnel Group

Opetusneuvos Anu Halvari: Lukio - kielitaidon päätepysäkkikö?

Ilmoittautuminen seminaariin avataan elokuussa. Lisätietoja seminaarista osoitteesta kielikampus@jyu.fi.

Tervetuloa kielenkiintoiseen Kielikampusseminaariin!

Seminaarin järjestelytoimikunta

***

Kielikampus on Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen, kieli- ja viestintätieteiden laitoksen, Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen, opettajankoulutuslaitoksen kielipedagogiikan ja normaalikoulun yhteishanke. Yhdessä muodostamme kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisen, kielen ja kielenkäytön tutkimusta, kielenopetusta, kielikoulutusta ja kielikoulutuspolitiikkaa kehittävän ja uudistavan moninäkökulmaisen osaamiskeskittymän, Kielikampuksen. Lisätietoja Kielikampuksesta: https://kielikampus.jyu.fi.

Maija Lappalainen

suunnittelija