16.04.2019
Muut tapahtumat

Lukuviikon kampanja haastaa aikuiset näyttämään esimerkkiä

Aika:

23.4.2019 — 26.4.2019

Sijainti: Muu, Kävelykatu; Ruusupuisto
Esimerkin voima on valtava, myös lukuinnostuksen siirtymisessä. Tutkitusti ne lapset, jotka näkevät arjessaan aikuisten lukevan, tarttuvat myös itse helpommin kirjaan. Vaikka lukutaidon merkitys kasvaa koko ajan, on heikkojen lukijoiden määrä ollut kasvussa.

Innosta lukemaan -kampanja haastaa aikuisia näyttämään esimerkkiä osallistumalla erilaisiin tempauksiin. Kansallisella lukuviikolla (23.–28.4.) järjestettävässä kampanjassa on luvassa niin lukutempauksia, omien lempikirjojen esittelyä, lukubingoa kuin livelukulähetyksiä.

Kampanjan tavoitteena on haastaa varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten opettajia, kirjastoja ja perheitä ympäri Suomen osallistumaan lukutalkoisiin. Innosta lukemaan -kampanjan tarkempi ohjelma ja sometapahtumat löytyvät osoitteesta http://bit.ly/innostalukemaan

INNOSTA LUKEMAAN -kampanjan ohjelma Jyväskylässä

TIISTAI 23.4. Mitä luet, Eurooppa?

• Tapahtumasivustolla eurooppalaisesta lasten ja nuortenkirjallisuudesta vinkkaa dosentti Päivi Heikkilä-Halttunen.
•
Verkkovälitteinen livelukulähetys klo 10, lukijana jääkiekkoilija Aleksi Salonen.

KESKIVIIKKO 24.4. Lue ääneen! #lukuflashmob

• Verkkovälitteinen livelukulähetys klo 10, yllätyslukija!
• Haastamme kaikki mukaan lukemaan ääneen, #lukuflashmob ympäri Suomea. Jyväskylässä luemme ääneen Kauppakadulla klo 12.

TORSTAI 25.4. Lue ja kirjoita!

• Tapahtumasivustolla vinkkejä kirjallisuuslähtöiseen sanataidekasvatukseen. Mukana myös videotervehdys sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemeltä.
• Verkkovälitteinen livelukulähetys klo 10, yllätyslukija!

PERJANTAI 26.4. Lempikirjan päivä #minunlempikirjani

• Jaa oma lempikirjasi somessa #minunlempikirjani
• Verkkovälitteinen livelukulähetys klo 10, lukijana jääkiekkoilija Meeri Räisänen.
•
Minun lempikirjani! -teemapäivänä järjestetään lempikirjaesittelyjä Ruusupuiston ala-aulassa klo 13–14. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan. Mukana myös leijuvia kirjoja.

Lukuviikolla julkaistaan osoitteessa tartutarinaan.fi/lukuviikko lapsiperheille suunnattu Suuri Lukubingo, jossa kaikkien bingon saaneiden kesken arvotaan kevään uutuuslastenkirjoja. Kampanjassa ovat mukana useat Keski-Suomen kirjastot. Lukuviikon aikana myös kirjoja laitetaan kiertoon –voit etsiä kirjoja somessa annettujen vihjeiden avulla! Kirjoja ovat lahjoittaneet mm. Docendo ja Atena-kustannus. ”Innosta lukemaan” -kampanja on osa valtakunnallista Lukuviikkoa, jota koordinoi Lukukeskus. Tänä keväänä Lukuviikkoa vietetään 22.4.–28.4.2019 teemalla Koko Eurooppa lukee!

Yhdessä lukuiloa jakamassa ovat Lukuliike, LUKILOKI ja Tartu tarinaan. Lisätietoja: Pia-Riitta Stenberg, pia-riitta.h.stenberg@jyu.fi, puh. 040 805 4745 LUKILOKI -hankkeen projektipäällikkö, opettajankoulutuslaitos, Jyväskylän yliopisto