05.04.2019
Hakijauutiset
Opiskelu-uutiset

Matermaattis-luonnontieteellinen tiedekunta kasvatti reilusti hakijamäärää yhteishaussa

Matemaattis-luonnontieteiden opiskelu kiinnostaa. Tiedekunta kasvatti hakijamääräänsä kahdeksalla prosentilla keskiviikkona päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa. Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 10 prosenttia. Tiedekunnan kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki lähes 1700 hakijaa.

Kasvua oli etenkin luonnonvarat ja ympäristö –ohjelmassa, jossa hakijoiden määrä nousi 38 prosenttia. Biologian kandidaatti- ja maisteriohjelmassa hakijoiden määrä kasvoi 20 prosenttia. Hakijoita oli tänä vuonna 704. Pieni kasvu oli myös matematiikan ja tilastotieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan hakeneissa.

”Ilahduttavaa on tuntuva nousu etenkin ensisijaisten hakijoiden määrässä. Se kertoo, että opiskelemaan hakevat ovat motivoituneita", sanoo dekaani Mikko Mönkkönen matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta.

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 15 753 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta noin prosentin. Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla noin 2250.

Lue lisää: https://urly.fi/1c6f 

Lisätietoja:

Suunnitelija Anna Karhu, anna.s.karhu@jyu.fi, puh. 040 805 4928

https://www.jyu.fi/science/fi