Kongressit

Valtakunnalliset LUMA-päivät 2019

Aika:

5.6.2019 — 7.6.2019

Sijainti: Muu, Wed-Thurs 5.-6.6. Seminaarinmäki, Seminaarinkatu 15, Fri 7.6. Ylistönrinne, Survontie 9
Valtakunnalliset LUMA-päivät 2019 järjestetään Jyväskylässä ke 5.6. – pe 7.6.2019. Tapahtuman teemana on Työelämä ja tutkimus tutuksi. Päivien yhteydessä järjestetään myös kansainvälinen LUMAT Symposium 2019 sekä kansallinen & kansainvälinen StarT-gaala 2019.

Kesäkuussa kampukset täyttyvät matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opettajista, varhaiskasvattajista ja luokanopettajista - sekä tietysti näiden alojen opiskelijoista ja tutkijoista. Valtakunnalliset LUMA-päivät tarjoavat jälleen laajan ohjelman tuoreimpia näkökulmia ja eväitä luonnontieteiden opetukseen.

Keskiviikon avausluennolla GeoGebran tutkimusjohtaja prof. Zsolt Lavicza käsittelee luovuutta matematiikan opetuksessa, torstaina prof. Tuula Keinonen käy läpi LUMA-aineiden työelämäyhteyksiä. Perjantaina pääluentoja pitävät opetusneuvos Najat Ouakrim-Soivio sekä yliopistonlehtori Ari Väisänen, edellinen arvioinnista ja jälkimmäinen kiertotaloudesta. Näiden ja muiden luentojen lisäksi ohjelmassa on suuri valikoima erilaisia työpajoja, vierailuja ja pedagogisia kahviloita.

Ilmoittautuminen 26.5. mennessä tai paikan päällä (osaan työpajoista vaaditaan aiempi ennakkoilmoittautuminen, mm. Ilmasotakoulu 15.5. mennessä, lisätiedot ohjelmassa). Ilmoittautumisohjeet, ohjelma ja tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät LUMA-päivien sivuilta.

Tuomas Nurmi

yliopistonopettaja