Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston sijoitus ennallaan Leidenin julkaisurankingissa

Jyväskylän yliopisto sijoittuu sijalle 632 ja Suomen yliopistojen joukossa kuudenneksi Leidenin yliopiston tämänvuotisessa CWTS-rankingissa. Viime vuonna JYU:n sijoitus oli 620.

Leidenin CWTS-ranking listaa maailman yliopistoja niiden julkaisujen perusteella. Mukana oli tänä vuonna lähes 1000 yliopistoa ympäri maailmaa ja 8 yliopistoa Suomesta.

CWTS-ranking käyttää vertailuaineistonaan julkaisutietoja, jotka ovat peräisin Web of Science -tietokannasta. Se ottaa huomioon ne julkaisut, jotka sijoittuvat omalla alallaan eniten siteerattuun 10 prosenttiin. Arvioinnissa käytetään ns. ositettua laskentatapaa eli julkaisun painotus on alempi, jos kirjoittajia on useasta yliopistosta. Tänä vuonna vertailussa otettiin ensimmäistä kertaa huomioon myös avoin julkaiseminen ja naisten osuus julkaisujen kirjoittajista, jolla osa-alueella suomalaiset yliopistot menestyvät etenkin humanististen ja yhteiskuntatieteiden alalla.

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi