Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston tutkimus arvioitiin

Kansainvälinen paneeli totesi Jyväskylän yliopiston tutkimusympäristön olevan huipputasoa. Paneelin mukaan yliopiston tulee tukea sekä yksittäisiä tutkijoita että kokonaisia tieteenaloja ja vahvistaa kansainvälistymistä lisätäkseen tutkimuksen vaikuttavuutta.

Jyväskylän yliopisto toteutti kansainvälisen tutkimuksen arvioinnin vuonna 2018. Arvioinnilla katettiin koko yliopiston tutkimustoiminta vuosina 2010-2017. Arvioinnin tavoitteena oli tunnistaa sekä tutkimusympäristön vahvuudet että edelleen vahvistamista tarvitsevat osa-alueet. Yliopiston vahvuuksia ovat esimerkiksi monet huippututkimusta tekevät tutkimusryhmät sekä tutkimusjulkaisuiden määrän ja vaikuttavuuden kasvaminen. Tutkimuksen arvioinnin tuloksia käytetään koko yliopiston ja sen eri yksiköiden tutkimuksen kehittämiseen.

Tutkimuksen arviointi koostui yksiköiden kehittymistä kuvaavasta raportista, yksiköiden itsearvioinneista, kansainvälisen paneelin raportista ja yksiköiden kehittämissuunnitelmista. Arvioinnin pääsuositukset ovat tutkijan tukeminen hänen työssään ja urallaan, kansainvälisyyden lisääminen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kasvattaminen.

Vararehtori Henrik Kuntun mukaan arvioinnin synteesinä syntyvä tilannekuva hahmottaa Jyväskylän yliopiston asemaa tieteen kentässä ja avaa näkymiä myös tulevaisuuteen. ”Tulevaisuuteen katsominen nykytilan faktat tuntien luo kestävän pohjan konkreettisille toimenpiteille tieteellisen laadun kehittämiseksi. Kehittävällä, mutta samalla kriittisellä näkökulmalla toteutettu tutkimuksen arviointi tukee erinomaisella tavalla yliopistomme strategiatyötä antamalla arvokkaita syötteitä strategian kehittämisohjelmille”, toteaa vararehtori Kunttu.

Vararehtori Henrik Kunttu, puh. 050 599 6134, henrik.m.kunttu@jyu.fi

Tutkimuksen kehittämispäällikkö Timo Taskinen, puh. 0400 648504, timo.taskinen@jyu.fi

Linkki raporttiin

**

Tutkimuksen arvioinnin loppuraportin julkistamistilaisuus on torstaina 9.5.2019 klo 13.00 Jyväskylän yliopiston vanhassa juhlasalissa, S212. Tervetuloa!