Opiskelu-uutiset

Opiskelija, ota Sisu käyttöösi! Opintoihin ilmoittaudutaan nyt Sisussa

Sisu on Jyväskylän yliopiston uusi opintotietojärjestelmä. Opintoihin ilmoittaudutaan nyt Korpin sijaan Sisussa. Luo opintosuunnitelmasi pohja ja tutustu Sisuun jo kesän aikana, niin olet valmis ilmoittautumaan opetukseen syksyllä.

Sisussa opiskelija suunnittelee ja seuraa omia opintojaan sekä ilmoittautuu opetukseen. Ensimmäisenä sinun tulee Sisussa luoda pohja opintosuunnitelmallesi. Opintosuunnitelman voivat tehdä jo nyt kaikki syksyllä 2017 tai sen jälkeen opintonsa aloittaneet. Aiemmin opintonsa aloittaneet pääsevät tekemään opintosuunnitelman Sisussa kesän 2019 aikana. Opintosuunnitelma pitää olla luotuna järjestelmään ennen kuin pääset ilmoittautumaan opintoihin. Opintosuunnitelmassa ei kuitenkaan tarvitse vielä olla sisältöä.  

Toimi näin: 

  • Kirjaudu tästä Sisuun yliopiston tunnuksillasi   
  • Luo itsellesi opintosuunnitelman pohja  
  • Selaa opetustarjontaa (katso ohje
  • Voit jo suunnitella ja kalenteroida opintojasi lukuvuodelle 2019-2020 
  • Ilmoittautuminen opintoihin Sisussa on mahdollista 1.8. alkaen. Huomaathan, että eri opintojen ilmoittautumisen alkamisajankohta vaihtelee. 

Sisu korvaa vähitellen, syksyyn 2020 mennessä, jo pitkään yliopistolaisia ja opiskelijoita palvelleen Korpin. Vain avoimen yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat vielä kursseille Korpissa. 

Sisu on yliopistojen yhteishanke. Se otetaan käyttöön myös Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Tampereen yliopistossa.  

Jyväskylän yliopisto on ollut aktiivisesti mukana Sisu-järjestelmän suunnittelussa ja olemme ensimmäinen yliopisto, joka ottaa Sisun laajamittaisesti käyttöön. Yhteisen järjestelmän etuina on mm. kansallinen yhteensopivuus ja integroitavuus sekä ristiinopiskelun mahdollistaminen. 

Sisun käyttöönotto alkoi Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2018. Uudet opiskelijat tekivät silloin opintosuunnitelmansa Sisuun.  

Sisun käytettävyyttä on testattu ja testataan eri yliopistojen opiskelijoilla ja henkilöstöllä järjestelmän kehittämisen eri vaiheissa. 

Lisätietoja: 

Ohjeita Sisun käyttöön: www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/sisu-ohjeet 

Sisua koskeviin kysymyksiin vastaamme osoitteessa sisu-info@jyu.fi