Yliopiston uutiset

Promootion yleinen seppeleensitoja avasi Flooran päivän kuorofestivaalin

Jyväskylän yliopiston vuoden 2019 promootion yleiseksi seppeleensitojaksi on valittu filosofian ylioppilas Alina Salomaa, suomen kielen professori Minna Sunin tytär. Seppeleensitoja pyydettiin tehtäväänsä Flooran päivänä 13.5., ja samana päivänä hän avasi yliopiston kuorofestivaalin Ruusupuistossa.

Yleiseksi seppeleensitojaksi valitaan perinteisesti professorin tytär tai poika. Promootion juhlallisuudet käynnistyivät Flooran päivänä 13.5., kun promootion maisteritoimikunta kävi kosiskelemassa seppeleensitojaa tehtäväänsä hänen kotonaan. Yleinen seppeleensitoja opastaa maisteripromovendien seuralaisia maisterinseppeleen ompelussa promootion seppeleensitojaisissa.

Aiemmat seppeleensitojat opastavat tuoreelle seppeleensitojalle niitä tietoja ja taitoja, joita hän tehtävässään tarvitsee. Esiseppeleensitojaisiin on tulossa myös riemuseppeleensitoja Armi Sakari-Veltheim, joka toimi yleisenä seppeleensitojattarena Jyväskylän yliopiston ensimmäisessä promootiossa 50 vuotta sitten.

Alina Salomaa ja Minna SuniPerinteet kohtaavat tämän vuoden tapahtumissa, kun seppeleensitoja saapui vuosimallin 1952 Ifa-auton kyydillä julistamaan yliopiston järjestämän Flooran päivän kuorofestivaalin alkaneeksi. Ruusupuistossa Jyväskylän yliopiston omat kuorot ja lauluryhmät kokoontuivat kolmatta kertaa yhteiseen festivaaliin.

Esiintymässä ovat yliopiston henkilökuntakuoro Universtaan laulu, Ruusupuisto-rakennuksen kuoro Rupuset sekä yliopiston kielikampuksen ja psykologian laitoksen kuorot. Uusina kuoroina mukana ovat matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan Ylistön Yllärit sekä on liikunnan opiskelijoiden LiKöör.

Kukin kuoro esittää kaksi vapaavalintaista kappaletta. Kuorot saavat esityksistään festivaaliraadilta palautteen, jossa huomioidaan erityisesti yhteisöllisyyden näkyminen ja tekemisen riemun osuus. Festivaali huipentuu kaikkien kuorojen yhteisesitykseen.

Promootion 2019 koordinaattori Vesa Holm, puh. 040 805 4159, promootio@jyu.fi