Opiskelu-uutiset

Marraskuun alun työelämä- ja yrittäjyysasiat!

Työelämäpalvelut kerää JYUsletterin tiedotteeseen kahden viikon välein yhteisesti koordinoidut työelämä- ja yrittäjyysopinnot. Lisää työelämä- ja yrittäjyysopintoja löytyy työelämäopintotarjottimelta.

Koehenkilöksi voimaharjoittelututkimukseen?

Etsimme koehenkilöitä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan voimaharjoittelututkimukseen, jossa tutkimme kolmen eri lihastyötavan vaikutuksia veren valkosolujen aineenvaihduntaan.

Avoimet yliopisto-opinnot voisivat poistaa painetta ylioppilaskirjoituksilta opiskelijavalinnoissa

Nuorten paine menestyä ylioppilaskirjoituksissa kasvaa, kun yliopistot tekevät jatkossa opiskelijavalinnat ylioppilastodistuksen perusteella. Yhdentoista yliopiston yhteinen Toinen reitti yliopistoon -hanke pyrkii purkamaan tätä painetta luomalla vaihtoehtoisia reittejä tutkintokoulutukseen. Virallinen alkusysäys kehitystyölle annetaan torstaina 1.11.2018 hankkeen aloitusseminaarissa Helsingin yliopistolla.

Jyväskylän yliopisto palkitsi yhteisölliset opetuksen kehittäjät

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on myöntänyt vuoden 2018 opetuksen kehittämisen palkinnot 26.10.2018. Opetuksen kehittämisestä palkittiin yliopistoyhteisön ehdotusten pohjalta opettaja-tutkijaryhmiä, joiden työtä kuvaa yhteisöllinen ja systemaattinen kehitystyö sekä erinomainen opiskelijapalaute.

Huawei hakee opiskelijoita koulutusjaksolle Kiinaan

Oletko seikkailuhenkinen ICT-opiskelija, joka tähtää alan kansainväliselle huipulle? Huawei hakee suomalaisia korkeakouluopiskelijoita globaalin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Mukaan valitut opiskelijat pääsevät marras-joulukuussa 2018 opintomatkalle Kiinaan.

Uusi kiihdytin fysiikan laitoksella

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella on vihitty käyttöön uusi kiihdytin. Tällä kertaa kiihdyttimellä ei kuitenkaan kiihdytetä hiukkasia, vaan oppimista.

Seuraa tiedon valoa – tule Tutkijoiden yöhön pe 28.9.

Jyväskylän yliopistossa vietetään tämän viikon perjantaina Tutkijoiden yötä. Vuoden suurin tiedetapahtuma tuo yliopiston kampukselle suuren joukon vierailijoita jo heti aamusta alkaen. Tule tutustumaan, kokeilemaan ja oppimaan!