Opiskelu-uutiset

Tiedonhankinnan perusteet verkkokurssina (LIB1THP ja LIBESIS)

Miten löydän relevantteja ja tieteellisiä lähteitä? Miten hakutermit kannattaa valita? Osallistu Tiedonhankinnan perusteet -kurssille (LIB1THP, 1 op) niin opit uutta tai täydennät osaamistasi! Opiskelijapalautteessa kurssia on usein luonnehdittu välttämättömäksi opiskelussa menestymisen kannalta. Kurssi on avoin kaikille opiskelijoille ja se kannattaa suorittaa opiskelutaipaleen alkuvaiheessa.

Käsitteleekö gradusi opiskeluolosuhteita? Hae apurahaa

Jyväskylän yliopiston Student Life –kehittämisryhmä avaa haettavaksi neljä 1500 euron apurahaa maisteritutkielmiin. Apurahat myönnetään Jyväskylän yliopiston opiskelijoille opiskelijaa ja opiskeluolosuhteita käsitteleviin graduaiheisiin. Jatkoimme hakuaikaa 3.3. 2019 asti.

Uusia lu­ku­koi­ria kam­puk­sel­la

Yliopiston oma lukukoirareservi laajeni huomattavasti, kun tammikuun 2019 lopulla Kennelliitto järjesti yhteistyössä kielikeskuksen kanssa lukukoiraohjaajien koulutuksen ja lukukoirien soveltuvuusarvioinnin. Koulutukseen osallistui 15 ohjaajaa ja koiraa eli koirakkoa, joista viisi koirakkoa on JYU:n henkilökuntaa. He aloittavat vapaaehtoistyönsä yliopiston lukukoiratoiminnassa kevään aikana.

Osallistu tutkimukseen musiikkikokemuksista

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos on mukana kulttuurienvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitetään musiikinkuuntelun käytänteitä.

Vielä on aikaa ilmoittautua promootioon!

Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jossa maisterit ja tohtorit promovoidaan juhlavin menoin. Viikonloppu on täynnä perinteitä ja arvokkuutta mutta myös tulevaisuudenmakuista juhlintaa.

Osallistu kandi- tai gradutyötä tukevalle kirjoituskurssille

Jos kaipaat lisää tukea tai varmuutta tutkielmasi kirjoittamiseen, kielikeskuksen kurssilla XKVX009 Tutkimusviestinnän perusteet on sitä tarjolla. Tiistaina 29.1. klo 10.15 alkavalla kurssilla on vielä hyvin tilaa. Kurssi toteutuu, jos mukaan saadaan vähintään 14 opiskelijaa.

Tukea gradun tekemiseen gradutyöpajoista

Kielikeskuksen gradupajoista saat tehokasta tukea gradun työstämiseen. Keväällä 2019 opetustarjonnassa ovat kaikki neljä gradupajaa sekä uusi tieteellisen viittaamisen moduuli. Valitse tarpeisiisi sopiva paja ja ilmoittaudu mukaan Korpissa. Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa promootioon toukokuussa 2019!

Jyväskylän yliopiston kymmenes, kaikkien tiedekuntien yhteinen maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 24.–26.5.2019. Ilmoittautuminen on avoinna 1.2.2019 asti.

Karjalan Sivistysseuran gradupalkinto Antti Makkoselle

Karjalan Sivistysseura julkisti 110-vuotisjuhliensa yhteydessä vuonna 2016 gradupalkinnon kiinnostavasta Karjalaa käsittelevästä opinnäytetyöstä. Palkinto jaetaan nyt vuonna 2018 toisen kerran koskien vuosina 2017 ja 2018 valmistuneita töitä.