Tapahtumat kauppakorkeakoulussa

Ammatillisia oppilaitoksia johdetaan hyvin

Tuoreen tutkimuksen mukaan ammatillisten oppilaitosten johtamiskäytännöt Suomessa ovat keskimäärin sangen hyvät. Laatu kuitenkin vaihtelee merkittävästi oppilaitosten välillä. Ammattioppilaitosten johdon erityinen vahvuus on opetustoiminnan laadun johtamisessa. Sen sijaan henkilöstöjohtamisen laatu on heikompi.

Vuoden 2017 talousennustajapalkinto OP Ryhmälle

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu asetti talousennustajat paremmuusjärjestykseen jo 21. kerran. Vuoden 2017 tarkimman talousennustajan palkinnon sai OP Ryhmä Taloustutkijoiden XXXV kesäseminaarissa Jyväskylässä. Edellisen kerran OP Ryhmä on voittanut kilpailun vuoden 2000 talousennusteista.

22.8.2018: Saksan kasvavia autojen yhteiskäyttöpalveluita operoivat monenkirjavat toimijat (Vaskelainen)

DI Taneli Vaskelaisen yritysten ympäristöjohtamisen väitöskirjan ”Sharing Economy Industry Emergence: Insights from the German Carsharing Industry” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Professor, Dr. Jonatan Pinkse (Alliance Manchester Business School, University of Manchester, UK) ja kustoksena professori Hanna-Leena Pesonen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.

17.8.2018: Strateginen muutos ei ole Powerpoint-harjoitus (Peltoniemi)

TTM Jarmo Peltoniemen johtamisen väitöskirjan ”Kaiken keskellä – keskijohto strategisen muutoksen tekijänä ja kokijana” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Anu Puusa (UEF) ja kustoksena professori Iiris Aaltio (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.

Terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat tukea digipalveluiden tuomaan muutokseen (Rantala)

Terveydenhuollon digitaaliset palvelut mahdollistavat potilaan roolin muuttumisen asiakkaaksi ja hänen aktiivisen osallistumisensa palveluprosessiin sekä itseään koskevaan päätöksentekoon. Digitalisaation tuomat muutokset terveydenhuollon ammattilaisen potilastyössä ovat merkittäviä, mutta muutostarvetta ei usein kuitenkaan käytännön työssä tunnisteta. Terveydenhuollon ammattilaiseen kohdistuu digitaalisessa palveluympäristössä muutospaineita, mutta niihin ei useinkaan löydy tukea.

Väitös: 15.6.2018 KTM Katja Rantala (Kauppakorkeakoulu, digitaalinen markkinointi)
15.06.2018 klo 12.0015.00

Väitös: 22.8.2018 DI Taneli Vaskelainen (Jy­väs­ky­län yli­opis­ton kaup­pa­kor­keakou­lu, yritysten ympäristöjohtaminen)
22.08.2018 klo 12.0015.00

22.8.2018 Pakistanin pankittomat kokevat talousasioissaan suojattomuutta (Kamran)

M.Sc. Sohail Kamranin markkinoinnin väitöskirjan "The marketplace vulnerability of low-income unbanked consumers: A developing country perspective" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä apulaisprofessori Pia Polsa (Hanken Svenska Handelshögskolan) ja kustoksena professori Outi Uusitalo (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.