Uutiset Avoin

Varmuutta uravalintaan: Yliopiston opintojaksot lukiossa tutustuttavat tieteenaloihin

Vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos velvoittaa lukioita järjestämään osan lukio-opinnoista yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa lukiolaisille 11 yliopisto-opintojen jaksoa eri tieteenaloilta, joista kaksi yhteistyössä Talous ja nuoret TATin kanssa. Kaikilla Suomen lukioilla on mahdollisuus nostaa verkossa suoritettavat opinnot jo syksyn opintotarjottimille.

Avoimen foorumi: Jukka Lerkkasen johdolla kohti laajempaa avointa korkeakoulutusta

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen on valittu kuluvalle kaksivuotiskaudelle avointen yliopistojen yhteistyöverkoston Avoimen Foorumin puheenjohtajaksi. Tässä tehtävässä Lerkkanen on eturintamassa vaikuttamassa jatkuvan oppimisen ja koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen. Niissä ajankohtaisia teemoja ovat muun muassa lukiolain muutos, opiskelijavalintauudistus ja työelämälähtöinen korkeakoulutus.

Avoimet yliopisto-opinnot voisivat poistaa painetta ylioppilaskirjoituksilta opiskelijavalinnoissa

Nuorten paine menestyä ylioppilaskirjoituksissa kasvaa, kun yliopistot tekevät jatkossa opiskelijavalinnat ylioppilastodistuksen perusteella. Yhdentoista yliopiston yhteinen Toinen reitti yliopistoon -hanke pyrkii purkamaan tätä painetta luomalla vaihtoehtoisia reittejä tutkintokoulutukseen. Virallinen alkusysäys kehitystyölle annetaan torstaina 1.11.2018 hankkeen aloitusseminaarissa Helsingin yliopistolla.