Uutiset kemia

Nuorten tiedeleiri Konnevedellä jo yhdeksännen kerran

Jyväskylän yliopiston kemian laitos ja Keski-Suomen LUMA-keskus järjestävät 7.-9. luokan käyneille nuorille tarkoitetun tiedeleirin Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasemalla 18.-20.6.2018. Tiedeleiri järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.

Jyväskylän kansainvälisessä kesäkoulussa investoidaan tulevaisuuteen

Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu houkuttelee elokuussa monisatapäisen joukon luonnontieteiden ja informaatioteknologian opiskelijoita ympäri maailmaa opiskelemaan Suomeen. Opiskelun ohella syntyy arvokkaita kansainvälisiä suhteita. Kesäkoulu järjestetään 6.–17.8.2018 Jyväskylässä.

Nanopartikkelien pintarakenteiden erittäin tarkka kuvaaminen mahdollista

Molekyyleillä päällystettyjen hopeananopartikkelien pintarakenteiden erittäin tarkka kuvaaminen pyyhkäisytunnelointi-mikroskopialla on mahdollista jopa sillä tasolla, että kuvista voidaan tunnistaa pintaa suojaavien molekyylien yksittäisiä osia. Tämä käy ilmi kiinalais-suomalaisesta yhteistyötutkimuksesta, jota Suomessa johti akatemiaprofessori Hannu Häkkinen Jyväskylän yliopistosta. Tutkimus julkaistiin vastikään arvostetussa Nature Communications -sarjassa.