Uutiset - jsbe

Kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen valittu EASACin energia-asioiden ohjausryhmään

EASAC on Euroopan unionin jäsenmaiden kansallisten tiedeakatemioiden yhteistyöjärjestö, joka välittää tuoretta tutkimukseen perustuvaa tietoa EU:n päätöksentekoelimiin ja pyrkii parantamaan tutkijoiden ja päättäjien välistä vuorovaikutusta. EASACin raporttien, kannanottojen ja suositusten ensisijaisena kohteena ovat Euroopan tason päättäjät ja päätöksiä valmistelevat virkamiehet EU-parlamentissa ja komissiossa.

Ammatillisia oppilaitoksia johdetaan hyvin

Tuoreen tutkimuksen mukaan ammatillisten oppilaitosten johtamiskäytännöt Suomessa ovat keskimäärin sangen hyvät. Laatu kuitenkin vaihtelee merkittävästi oppilaitosten välillä. Ammattioppilaitosten johdon erityinen vahvuus on opetustoiminnan laadun johtamisessa. Sen sijaan henkilöstöjohtamisen laatu on heikompi.

Kasvu Open jatkoon eurooppalaisessa yrittäjyyskilpailussa

Keski-Suomen kauppakamarin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kehittämä yrityssparraus-konsepti on valittu eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa shortlistille. Kasvu Open kilpailee Suomen edustajana kategoriassa: Yritysten kansainvälistyminen. EEPA – The European Enterprise Promotion Awards – on Euroopan komission vuosittain järjestämä kilpailu, jossa esitellään ja palkitaan parhaita tapoja tukea yrittäjyyttä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Jyväskylän yliopisto palkitsi yhteisölliset opetuksen kehittäjät

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on myöntänyt vuoden 2018 opetuksen kehittämisen palkinnot 26.10.2018. Opetuksen kehittämisestä palkittiin yliopistoyhteisön ehdotusten pohjalta opettaja-tutkijaryhmiä, joiden työtä kuvaa yhteisöllinen ja systemaattinen kehitystyö sekä erinomainen opiskelijapalaute.

Liisa Kurunmäki laskentatoimen professoriksi

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on ottanut KTT, dosentti Liisa Kurunmäen laskentatoimen professoriksi 1.9.2018 alkaen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun.

Vuoden 2017 talousennustajapalkinto OP Ryhmälle

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu asetti talousennustajat paremmuusjärjestykseen jo 21. kerran. Vuoden 2017 tarkimman talousennustajan palkinnon sai OP Ryhmä Taloustutkijoiden XXXV kesäseminaarissa Jyväskylässä. Edellisen kerran OP Ryhmä on voittanut kilpailun vuoden 2000 talousennusteista.