Uutiset fysiikka

Fysiikka syöpää vastaan

Syöpähoidot kehittyvät jatkuvasti. Tarjolla on yhä tehokkaampia ja tarkemmin kohdennettuja hoitoja syöpää vastaan. Suomessa syövän hoitotulokset ovat kansainvälisesti vertailtuna korkealla tasolla.

JUNO scientists discuss establishing a giant neutrino observatory in the Pyhäsalmi mine

At their most recent meeting, the European members of the Jiangmen Underground Neutrino Observatory (JUNO) discussed the possibility of establishing a next-generation giant neutrino observatory in the Pyhäsalmi mine. This subject is relevant in the context of the update of the European Strategy for Particle Physics scheduled for 2019. European members of JUNO held a meeting at the University of Jyväskylä 17–19 October 2018.

Uudella nanoaktuaattorilla tutkitaan biomolekyylejä

Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen tutkijat ovat yhdessä BioNavis Oy:n kanssa kehittäneet uudenlaisen nanoaktuaattorin, jolla voidaan ohjata biomolekyylien muotoa sähkökentän avulla ja samalla tutkia niiden muodonmuutosta kultananohiukkasten optisten ominaisuuksien kautta.

Näkyvyyttä nanolle, 9.–10.10.2018

Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskus järjestää vuosittain kansainvälisen Nanoscience Days konferenssin Jyväskylässä välittääkseen uusinta tietoa nanotieteen ja nanoteknologian viimeisimmistä saavutuksista maailmalle. Nanotiedepäivät järjestetään 9.–10.10.2018 Jyväskylässä.

Jyväskylän kansainvälisessä kesäkoulussa investoidaan tulevaisuuteen

Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu houkuttelee elokuussa monisatapäisen joukon luonnontieteiden ja informaatioteknologian opiskelijoita ympäri maailmaa opiskelemaan Suomeen. Opiskelun ohella syntyy arvokkaita kansainvälisiä suhteita. Kesäkoulu järjestetään 6.–17.8.2018 Jyväskylässä.

Uusi kiihdytin fysiikan laitoksella

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella on vihitty käyttöön uusi kiihdytin. Tällä kertaa kiihdyttimellä ei kuitenkaan kiihdytetä hiukkasia, vaan oppimista.