Uutiset - solki

Jyväskylän yliopisto vihkii yhdeksän kunniatohtoria

Jyväskylän yliopisto vihkii toukokuussa yhdeksän uutta kunniatohtoria. Jyväskylän yliopiston kymmenes varsinainen, koko yliopiston yhteinen promootioakti sekä promootiokulkue järjestetään lauantaina 25.5.2019, ja promootioon liittyviä juhlallisuuksia järjestetään koko viikonlopun ajan.

Tutkijat rakentavat siltoja ihmisten välille

Maahanmuuttajien, pakolaisten ja siirtolaisten määrä on kasvanut viime vuosien aikana Euroopassa. Tämän johdosta aiemmin homogeenisenä pidetyt yhteisöt Suomessa ja muualla ovat haasteen edessä: miten rakentaa siltoja yhteisöjen välille? Miten yhdessä koettuja kulttuurisia kokemuksia voisi hyödyntää? Kuinka samalla voisi luoda uudenlaista kansalaistoimintaa?

Uudenlaiseen lukutaitoon – LUKILOKI kouluttaa 1500 opettajaa

Luku- ja kirjoitustaidon merkitys korostuu kaikessa oppimisessa ja opiskelussa. Valitettavasti suomalaisten koululaisten lukuinto kuitenkin hiipuu kouluvuosien edetessä. Tämä käy ilmi Alkuportaat-seurantatutkimuksessa esiopetuksesta perusopetuksen loppuun. Myös oppilaiden väliset erot ovat kasvaneet. Lisäksi Alkuportaat ja PISA osoittavat, että heikkojen lukijoiden joukossa on paljon poikia.

Pian kaikki ekaluokkalaiset opiskelevat vierasta kieltä

Globalisoituvassa maailmassa kielitaito on yhä tärkeämpää. Varhain aloitettu kielten opetus voi tutkimusten mukaan vaikuttaa asenteisiin kieliä ja niiden opiskelua kohtaan. Valtioneuvoston päätöksellä 1.1.2020 lähtien kaikissa Suomen peruskouluissa aloitetaan toisen tai vieraan kielen opetus viimeistään ensimmäisen kouluvuoden kevätlukukaudella.