Uutiset - yfi

Toveri auttaa ilmastoystävällisestä tulevaisuudesta kiinnostuneet yhteen

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Kiertävässä ruokajärjestelmässä raaka-aineet hyödynnetään tehokkaasti, minkä ansiosta ne tuottavat mahdollisimman paljon taloudellista arvoa ja aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Toveri auttaa keskisuomalaisia ruokatoimijoita tämän saavuttamisessa.

Jyväskylän yliopisto palkitsi yhteisölliset opetuksen kehittäjät

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on myöntänyt vuoden 2018 opetuksen kehittämisen palkinnot 26.10.2018. Opetuksen kehittämisestä palkittiin yliopistoyhteisön ehdotusten pohjalta opettaja-tutkijaryhmiä, joiden työtä kuvaa yhteisöllinen ja systemaattinen kehitystyö sekä erinomainen opiskelijapalaute.

Miten miehiä tehdään?

Perhevapaauudistus ja isien asema, maanpuolustus ja asevelvollisuus, syrjäytyminen ja muut hyvinvointiongelmat, #metoo ja seksismi. Nämä ajankohtaiset teemat liittyvät erityisesti mieheyteen. Mieheys on kuitenkin pitkään ollut "näkymätön sukupuoli", luonnolliseksi ja yhtenäiseksi esitetty normi. Miestutkimus tuottaa tietoa, jota voitaisiin hyödyntää laajasti kasvatuksessa, koulutuksessa ja poliittisessa päätöksenteossa.

Valppaat kansalaiset – toimiva demokratia

Valtio-opin professori Marja Keränen pitää jäähyväisluennon otsikolla ”Osallistuminen, demokratia, teknokratia” torstaina 7.6.2018 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen luentosalissa C4 klo 12.15. Luentoa seuraa seminaari, joka on myös kiinnostuneille avoin tilaisuus.

Upseerinaiset häivyttävät naiseuttaan, mutta myös uudistavat sotilaan mallia

Suomen Puolustusvoimissa työskentelevät upseerinaiset ovat kehittäneet erilaisia strategioita löytääkseen paikkansa sotilasyhteisössä. Asiaa tutkinut Jyväskylän yliopiston tohtorikoulutettava Suvi Kouri löysi neljänlaisia sukupuolen tekemisen tapoja, jotka ovat auttaneet upseerinaisia sopeutumisessa. Niiden avulla he ovat luoneet ammatillista kuvaa itsestään ja pyrkineet saavuttamaan työyhteisönsä arvostuksen.