Väitösuutiset MATHS

4.5.2019 Uudella laskennallisella menetelmällä voi laskea ja ennustaa tarkasti luonnon satunnaisia ilmiöitä (Franks)

Tietokoneajan tilastollinen päättely luo uusia rajoja sille, mitä Big Data -aikakaudella on mahdollista arvioida tai ennustaa. Tärkeitä termejä ovat esimerkiksi koneoppiminen ja bayesilainen tilastotiede. Väitöskirjassaan FM Jordan Franks on työskennellyt laskennallisesti tehokkaiden menetelmien parissa, joiden avulla voidaan ymmärtää tunnetun datan takaa löytyvien tuntemattomien muuttujien välisiä yhteyksiä.

Väitös 10.11.2018: Arviointia satunnaiskävelyn avulla (Luoto)

Uudessa Jyväskylän yliopiston matematiikan väitöstutkimuksessa selviää, kuinka nopeasti satunnaiskävelymenetelmä suppenee ja kuinka hyviä likiarvoja tämän peräkkäisiin kolikonheittoihin perustuvan menetelmän avulla voidaan saavuttaa peruuttavien stokastisten differentiaaliyhtälöiden ratkaisuille. Yhtälöiden avulla voidaan mallintaa ja ratkaista esimerkiksi erilaisia rahoitusteoriassa esiintyviä ongelmia.

24.8.2018: Uutta tietoa teoreettisen matematiikan perustutkimukseen (Debanjan)

FM Debanjan Nandi matematiikan väitöskirjan "Applications of the quasihyperbolic metric" tarkastustilaisuus 24.8.2018 klo 9:00 salissa MaA211. Vastaväittäjänä tohtori Daniel Faraco (Universidad Autónoma de Madrid, Espanja) ja kustoksena professori Pekka Koskela (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.

24.8. Hankalaan säännöllisyyskysymykseen vihdoin vastaus (Mukherjee)

FM Shirsho Mukherjee matematiikan väitöskirjan "Regularity of quasilinear sub-elliptic equations in the heisenberg group” tarkastustilaisuus 24.8.2018 klo 13:00 salissa MaA 211. Vastaväittäjänä professori Alexandru Kristaly (Babeș-Bolyai University, Romania) ja kustoksena professori Pekka Koskela (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.

10.11.2018: Arviointia satunnaiskävelyn avulla (Luoto)