Uutiset-kokoelma

Miksi tarvitaan keskitettyjä sote-tietovarantoja?

Keskitetyt sote-tietovarannot ovat keskeinen osa terveydenhuoltojärjestelmien tehostamista ja mahdollisuutta hillitä sote-kustannuksia 2,5–5,5 miljardin eurolla. Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan raportissa analysoidaan yksityiskohtaisemmin sote-järjestelmien säästöpotentiaalia.

Nuorten tiedeleiri Konnevedellä jo yhdeksännen kerran

Jyväskylän yliopiston kemian laitos ja Keski-Suomen LUMA-keskus järjestävät 7.-9. luokan käyneille nuorille tarkoitetun tiedeleirin Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasemalla 18.-20.6.2018. Tiedeleiri järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.

Jalkapallolahjakkuudet voidaan tunnistaa jo nuorena

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tutkijat kehittivät menetelmän jalkapallolahjakkuuksien tunnistamiseen. Nuorista jalkapallon pelaajista tunnistettiin lahjakkuudet 80 %:n tarkkuudella.

Suomi 6. joulukuuta sata vuotta sitten: Romahtanut demokratia?

Joulukuun 6:na päivänä vuonna 1918 itsenäinen Suomi täytti yhden vuoden. Mutta juhlia ei ollut, oli vain tavallinen perjantai askareineen. Jotkut ehkä muistelivat vuoden takaista eduskuntakeskustelua. Se oli päättynyt porvaripuolueiden ja sosialidemokraattien riitaan siitä, millä keinoin itsenäisyysasiassa pitäisi edetä.

Toveri auttaa ilmastoystävällisestä tulevaisuudesta kiinnostuneet yhteen

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Kiertävässä ruokajärjestelmässä raaka-aineet hyödynnetään tehokkaasti, minkä ansiosta ne tuottavat mahdollisimman paljon taloudellista arvoa ja aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Toveri auttaa keskisuomalaisia ruokatoimijoita tämän saavuttamisessa.

You can do IT - Stereotypiat romukoppaan IT-alasta

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta järjestää pe 8.3. tilaisuuden kaikille uravalintaa tai oman osaamisen kehittämistä miettiville. Tarjolla on IT-elämyksiä, päivityksiä stereotypioihin, kurkistuksia IT-alan monipuolisuuteen ja alalta valmistuneiden puheenvuoroja.

Jyväskylän yliopisto palkitsi yhteisölliset opetuksen kehittäjät

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on myöntänyt vuoden 2018 opetuksen kehittämisen palkinnot 26.10.2018. Opetuksen kehittämisestä palkittiin yliopistoyhteisön ehdotusten pohjalta opettaja-tutkijaryhmiä, joiden työtä kuvaa yhteisöllinen ja systemaattinen kehitystyö sekä erinomainen opiskelijapalaute.

Rehtori Keijo Hämäläinen aloittaa UNIFIn hallituksessa vuoden 2019 alussa

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI on pitänyt syysvuosikokouksensa Helsingin yliopistolla maanantaina 19.11. Kokouksessa valittiin hallituksen uudeksi jäseneksi Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, joka aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa ja jatkaa siinä hallituksen toimikauden loppuun asti 31.12.2019.

Sami Ka­la­ja lii­kun­nan työ­elä­mä­pro­fes­suu­riin

Jyväskylään perustetaan helmikuun alussa liikunnan työelämäprofessuuri (Professor of Practice) edistämään liikunnan ja opiskelun yhdistäviä opinto- ja urheilupolkuja. Tehtävään on kutsuttu LitT Sami Kalaja, joka on kansainvälinen huippuasiantuntija urheilun ja liikunnan sekä eri koulutusasteiden opetuksen ja oppimisen alueilla. Työelämäprofessuuri sijoittuu Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan.

VIKKE vastaa lasten suomalaisen viittomakielen kehityksen arviointitarpeeseen

Jyväskylän yliopiston VIKKE-hankkeen tavoitteena on kehittää työkalu, jonka avulla viittomakielisten lasten ja perheiden parissa työskentelevät eri alojen ammattilaiset voivat arvioida lasten suomalaisen viittomakielen taidon kehitystä. Hankkeessa myös kartoitetaan lasten suomalaisen viittomakielen kehityksen nykytilaa sekä suunnitellaan tukitoimia viittomakielisille perheille.

Täsmälääke tutkivan oppimisen ja monilukutaidon opetukseen

Tutkivasta oppimisesta ja monilukutaidoista puhutaan paljon. Harvat oppikirjat antavat siihen kuitenkaan välineitä ja opettajienkin aika uuden kehittämiseen on usein kortilla. Jyväskylän yliopistossa toimitettu uutuusteos vastaa suoraan tähän puutteeseen.

Uudet professorit esittäytyivät perinteisillä juhlaluennoilla

Uudet professorit esittäytyivät juhlaluennoilla maanantaina 17.12.2018 klo 12. Juhlaluentonsa pitivät valtio-opin professori Sergei Prozorov: Why Truth Matters in Politics, laskentatoimen professori Liisa Kurunmäki: Terveydenhuollon reformit ja laskentatoimen tutkimus sekä viestinnän johtamisen professori Chiara Valentini: Quo Vadis? Digital Communication, Stakeholders and Organizations.