Uutiset-kokoelma

Jyväskylässä edistetään metsien käytön kestävyyttä

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen 5th European Congress of Conservation Biology (ECCB2018) etsii heti avauspäivänä 12.6.2018 ratkaisuja akuuttiin ongelmaan: kuinka metsien käyttö vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja metsien monimuotoisuuteen?

PISAn koti säilyy Jyväskylässä

Opetus- ja kulttuuriministeriön viime perjantain hankintapäätöksen mukaisesti PISA 2021 -tutkimushankkeen toteuttaa jatkossakin Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen ja Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskuksen yhteenliittymä.

Julkisissa sote-organisaatioissa riskien arviointi paikoin retuperällä

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa tehty pro gradu -tutkielma paljastaa, että investoinneissa riskien arvioinnin tulisi olla ennakoivampaa ja enemmän erillään varsinaisesta päätöksenteosta. Keskeistä onnistuneessa investointipäätöksessä on yhteistyö organisaation henkilökunnan kanssa ja eri organisaatioiden välillä, sekä johdon sitouttaminen.

Yläkouluun siirtyminen huolestuttaa nuoria jo ennalta

Alakoulusta yläkouluun siirtyvät nuoret ovat etukäteen huolissaan kaverisuhteista, muista sosiaalisista suhteista, yläkoulussa pärjäämisestä ja kiusaamisesta, selviää Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella toteutetussa TIKAPUU-pitkittäishankkeessa.

Kutsu ja tiedote: Vauhtia digitalisaatioon Digipolusta 5.6.

Kotisivu-uudistus, hakukoneoptimointi, Facebook-markkinointi, verkkokaupan avaaminen. Kaikki nämä ovat pieniä askeleita digitaalisuuden valtatiellä, mutta tärkeitä asioita mikroyrityksen kilpailukyvyn kannalta. Keski-Suomen mikro- ja pk-yritykset ovat kertoneet tehneensä monia pieniä muutoksia toimintaansa Digipolku-hankkeen aktivointien pohjalta.

Matemaatikot koolla Jyväskylässä, 20.–23.8.2018

Inversio-ongelmiin keskittyvä kansainvälinen konferenssi kokoaa ensimmäistä kertaa matemaatikot ympäri maailmaa Jyväskylään keskustelemaan alan viimeisimmistä saavutuksista ja sen tulevaisuuden mahdollisuuksista. Jyväskylän yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitoksen organisoima konferenssi ”Inverse problems, PDE and geometry” järjestetään 20.–23.8.2018 Jyväskylässä.

Jyväskylän yliopisto esittäytyy huippuseminaarissa Brysselissä

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI julkaisi huhtikuussa kannanoton Horisontti Eurooppa -ohjelman missioihin. Nyt UNIFI ja suomalaiset yliopistot järjestävät sarjan seminaareja, joiden tavoitteena on viedä kannanoton sanomaa Brysseliin päätöksentekijöille. Samalla tehdään tunnetuksi suomalaisten yliopistojen tutkimuksen kärkialoja ja huippututkijoita.

Uusi kiihdytin fysiikan laitoksella

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella on vihitty käyttöön uusi kiihdytin. Tällä kertaa kiihdyttimellä ei kuitenkaan kiihdytetä hiukkasia, vaan oppimista.