Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet saavat juhlallisessa aktissa maisterin ja tohtorin arvon sekä niiden merkeiksi maisterinseppeleen ja -sormuksen tai tohtorinhatun ja -miekan.

Promootiossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet ylennetään akateemisessa arvojärjestyksessä (lat. promovere: siirtää eteenpäin, edistää, ylentää)

Jyväskylän yliopiston kymmenes, kaikkien tiedekuntien yhteinen promootio järjestetään 24.–26.5.2019. Varsinainen promootiopäivä on lauantai 25.5. Tutustu promootion ohjelmaan

Ilmoittautuminen promootioon 2019 on päättynyt, ja rajallisten tilojen vuoksi lisäilmoittautumisia ei voida enää ottaa. Kutsuvieraiden ja henkilökunnan ilmoittautuminen promootioon alkaa huhtikuussa. 

Kutsu promootioon on lähetetty lokakuussa ja tammikuussa kaikille vuoden 2016 alun jälkeen Jyväskylän yliopistosta valmistuneille maistereille ja tohtoreille. Promootioon ovat tervetulleita myös aiemmin valmistuneet maisterit ja tohtorit, joita ei ole aiemmin promovoitu.

Promootiossa vihitään myös kunniatohtoreita, jotka ovat yhteiskunnallisia vaikuttajia ja tieteen saralla ansioituneita. Jyväskylän yliopistossa kunniatohtoreita on promovoitu vuodesta 1964 alkaen.

Promootioperinne on saanut alkunsa keskiajalla Pariisissa. Suomeen se saapui Uppsalan kautta 1600-luvulla. Haluamme vaalia tätä perinnettä juhlallisesti ja iloisesti Jyväskylässä. Ensimmäinen Jyväskylän yliopiston promootio järjestettiin 50 vuotta sitten vuonna 1969. Toivotamme Sinut ja mahdollisen seuralaisesi lämpimästi tervetulleiksi tähän vuosisataiseen, elävään akateemiseen perinteeseen!

 #JYUpromootio2019 #JYUnique

 #JYUpromootio2019 #JYUnity