15.08.2013

Viime hetken ohjeet promovoitaville maistereille ja tohtoreille

PROMOVENDIEN OHJEET PROMOOTIOSSA 2013

Hyvät maisteri- ja tohtoripromovendit,

Tervetuloa yliopistoyhteisömme suurimpaan juhlaan, kaikkien tiedekuntien yhteiseen maisteri- ja tohtoripromootioon. Jyväskylään on kokoontumassa tulevana viikonloppuna lähes tuhannen henkilön joukko niin teitä promovoitavia maistereita, tohtoreita ja kunniatohtoreita seuralaisineen ja vieraineen kuin yliopistoyhteisömme jäseniä ja kutsuvieraita.

Ohessa sinulle odottamiasi tarkennuksia ja vastauksia mielessä pyöriviin kysymyksiin. Toivottavasti löydät näistä apua vielä viimehetken valmistautumisessa suureen juhlaan. Jotta saamme valmiiksi juhlan, jota kaikki odotatte, emme edelleenkään ehdi vastata kaikkiin puheluihin ja sähköposteihin. Ennätyssuuren tilaisuuden järjestelyt ovat varsinkin näinä viimeisinä viikkoina vieneet enemmän aikaa kuin olimme osanneet arvioida, siksi informaatio tulee luvatusta myöhässä. Olen pahoillani siitä. Promootion nettisivuilla on paljon tietoa, ja toivottavasti tämä nyt saamasi ohjeistus vastaa ainakin osaan kysymyksistäsi.

Promootioviikonlopun ajan teitä minun lisäkseni palvelevat yliopiston viestintäyksikön toimesta promootion infopiste sekä kuusitoista airutta, joilta saa vastauksia ja ohjeita käytännön kysymyksiin koko promootioviikonlopun ajan.

Toivon todella, että tuleva viikonloppu vastaa odotuksiasi. Me teemme sen eteen täällä tälläkin hetkellä kaikkemme.

Aurinkoista promootioviikonloppua odottaen,
gratista
Anne Vartiainen


PROMOOTIOVIIKONLOPUN KULKU TAPAHTUMITTAIN:

TORSTAI 22.8.

klo 18-21 Viimeiset tanssiharjoitukset, paikka Liikunta-rakennuksen palloilusali.
Osallistuminen toivottavaa kaikille illallistanssiaisten vanhoihin tansseihin osallistuville.

PERJANTAI 23.8.

klo 10-11.45 Tanssien kenraaliharjoitukset, paikka messuhalli B1, Jyväskylän Paviljonki.
Läsnäolo on erittäin toivottavaa kaikille niille, jotka aikovat tanssia vanhat tanssit illallistanssiaisissa. Asu vapaa.
     
klo 11- Paviljongin yläkerran ravintola auki (omakustanne).
Promootion infopiste auki, promootion diplomit ja kutsukirjat jaossa.
  
klo 12.15  Aktiharjoitukset alkavat, paikka Jyväskylän Paviljongin Wilhelm-auditorio.

Harjoituksissa tullaan jakamaan tarkempi ohjeistus aktin kulusta. Kaikkien promovoitavien maistereiden ja tohtoreiden läsnäolo on erittäin toivottavaa. Myös seuralaiset voivat osallistua harjoituksiin. Mikäli et pääse osallistumaan aktiharjoitukseen tulee sinun varmistua, että saat riittävän ohjeistuksen aktin kulusta joltakin toiselta promovoitavalta henkilöltä tai lähettämällä seuralaisesi paikalle. Emme tule järjestämään erillistä infoa harjoituksesta poissa oleville. Aktin kirjallinen ohjeistus on kuitenkin saatavissa promootion infopisteestä.  Asu vapaa.

TOHTORIT HUOM!
Tohtoreiden tulee ehdottomasti tuoda harjoitukseen mukanaan tohtorinhattunsa,
sillä se jää harjoituksen jälkeen valmiiksi lauantaita varten auditorioon. Mikäli et jostain syystä pääse aktiharjoitukseen, on erittäin tärkeää, että tohtorin hattusi toimitetaan nimettynä perjantain aktiharjoitukseen. Kaikkien tohtorinhatusta tulee löytyä nimi hatun sisäpuolelta.

noin klo 15  aktiharjoitukset päättyvät

Paviljongin ravintola (omakustanne) palvelee klo 18 saakka ja promootion infopiste klo 19 saakka.
 
Perjantai-ilta

Miekanhiojaiset, B1-halli, Jyväskylän Paviljonki (TOHTORIT)

Miekanhiojaisiin pyydetään saapumaan klo 18.30 alkaen, miekkojen jakamiseksi ja pöytiin järjestäytymiseksi. Tilaisuus alkaa klo 19.00.

Läsnäolo kaikilla promovoitavilla tohtoreilla ja heidän seuralaisillaan, ilmoittautumisten mukaan.  Pöytäpaikat ovat plaseerattu.

Miekkojen yhteistilaukseen osallistuneet tohtorit saavat miekkansa saapuessaan miekanhiojaisiin. Muiden tulee tuoda miekka mukanaan. Miekanhiojaisissa jokainen tohtori hioo miekkansa seuralaisen avustuksella. Mikäli ei ole seuralaista, avustaa promootiotoimikuntainen miekan hionnassa. Bufee –ruokailu.

Pukeutuminen:
Miehet: juhlapuku (frakki, valkoiset liivit, valkoiset käsineet, mustat kiiltonahkakengät, tummat sukat, valkoinen rintataskuliina, valkea solmuke, ei rannekelloa)
Naiset: värillinen juhlapuku (täyspitkä, juhlavasta kankaasta valmistettu juhlapuku voi olla avonainen tai olkaimeton, linjaltaan leveä tai kapea värillinen = puvun päävärin oltava jokin muu kuin musta tai valkoinen)

klo 23.30   Miekanhiojaiset päättyvät.


Seppeleensitojaiset, A-halli, Jyväskylän Paviljonki (MAISTERIT)

Seppeleensitojaisiin pyydetään saapumaan klo 18.45 alkaen. Tilaisuus alkaa klo 19.10.

Läsnäolo kaikilla promovoitavilla tohtoreilla ja heidän seuralaisillaan, ilmoittautumisten mukaan. Pöytäpaikat ovat plaseerattu.

Seppeleensitojaisissa kullekin promovoitavalle maisterille sidotaan oma seppele. Sitomisen suorittavat yleisen seppeleensitojattaren johdolla maistereiden seuralaiset.  Mikäli promovoitavalla maisterilla ei ole seuralaista, sitovat maisterit pöytäkunnittain toisilleen seppeleitä.
Bufee –ruokailu.

Pukeutuminen:
Miehet: tumma puku (musta, tummansininen tai -harmaa puku) tai vaalea puku (yo-lakki)
Naiset: pyhäpuku eli leninki tai jakkupuku (yo-lakki)

klo 23.30   Seppeleensitojaiset päättyvät.


LAUANTAI 24.8.

klo 10.30  Ovet Jyväskylän Paviljonkiin avataan. Sisäänkäynti vain Lutakonaukion pääsisäänkäynnistä.
 
Promootion infotiski auki, diplomien ja kutsukirjojen jako.
 
Koska promootiopäivästä kaikkine ohjelmineen on tulossa pitkä toivomme, että jokainen promootioon osallistuva nauttii riittävän aamupalan/lounaan aamupäivän aikana. Siirtyessämme busseilla aktin jälkeen Aren aukiolle promootiokulkueeseen, on busseissa tarjolla pieni välipala ja juotava.

Paviljongin ravintola palvelee 2.kerroksessa normaalisti ennen promootioaktia ja sen jälkeen. Ravintola on avoinna klo 10.30-18.00

Promootioaktiin osallistuville yleisövieraille ei ole järjestetty tarjoiluja. Yleisövieraiden ohjeet ovat ohessa, toivomme, että välitätte ohjeet ilmoittamillenne yleisövieraille.

Promootioakti, Jyväskylän Paviljonki

Promovoitavia pyydetään saapumaan Jyväskylän Paviljonkiin klo 11.30 mennessä. Promovoitavat maisterit ja tohtorit siirtyvät Paviljongin Wilhelm-auditorioon promootiokulkueessa, joka järjestäytyy C1-hallissa airuiden ja promootiotoimikuntalaisten ohjeistamana.

HUOM! Älä myöhästy kulkueeseen järjestäytymisestä.

Kulkueeseen järjestäytymisessä jokaiselle maisterille jaetaan oma seppeleensä ja heidän seuralaisilleen ruusut. Tohtoreiden seuralaiset eivät osallistu kulkueeseen vaan heidän tulee asettua Wilhelm-auditorioon katsomoon paikoilleen. Tohtoreiden seuralaisille on varattu auditorion sisäänkäynnistä katsoen oikean puoleinen yläkatsomolohko.

klo 12.00 Promootioakti alkaa tasan klo 12.00, jonka jälkeen ovet auditorioon suljetaan. Akti kestää noin kolme tuntia.

HUOM! Promootioaktissa salissa ei saa valokuvata, eikä saliin saa tuoda matkapuhelimia tai muita laitteita. Aktissa tulemme tilannekuvaamaan jokaisen maisterin ja tohtorin hänen saatuaan maisteri- ja tohtorivihkimyksen. Näiden kuvien toimituksesta promovoiduille tullaan informoimaan promootion jälkeen.

PROMOVOITAVIEN JA SEURALAISTEN PUKEUTUMINEN:
Tohtori (mies): akateeminen juhlapuku (frakki, mustat liivit, valkoiset käsineet, mustat kiiltonahkaiset kengät, tummat sukat, ei valkoista rintataskuliinaa, valkea solmuke, ei rannekelloa), lopussa tohtorinhattu ja -miekka
Tohtori (nainen): musta pitkä puku, ei avonainen, pitkät hihat; mustat kengät; (lyhyet) mustat käsineet; ei koruja; lopussa tohtorinhattu ja miekka. Tohtoriksi vihittävien naisten puvussa on oltava pukuun sopiva vyö tms. miekkaa varten promootiopäivän tilaisuuksissa. Miekkaa voi myös kantaa vasemmassa kädessä, mikäli vyön suunnittelu pukuun on kohtuuttoman hankalaa.

Tohtorin daami: musta pitkä puku, ei avonainen, pitkät hihat; mustat kengät, (lyhyet) mustat käsineet, ei koruja, (tohtorinhattu, mikäli on)
Tohtorin kavaljeeri: akateeminen juhlapuku (frakki, mustat liivit, valkoiset käsineet, mustat kiiltonahkaiset kengät, tummat sukat, ei valkoista rintataskuliinaa, valkea solmuke, ei rannekelloa) (tohtorinhattu, mikäli on)
Maisteri (mies): akateeminen juhlapuku (frakki, mustat liivit, valkoiset käsineet, mustat kiiltonahkaiset kengät, tummat sukat, ei valkoista rintataskuliinaa, valkea solmuke, ei rannekelloa), seppele ja sormus
Maisteri (nainen): valkoinen pitkä puku, ei avonainen, pitkät hihat; valkoiset käsineet, valkoiset kengät, seppele, sormus
Maisterin daami: valkoinen pitkä puku, ei avonainen, pitkät hihat; valkoiset käsineet, valkoiset kengät, (tohtorinhattu, mikäli on)
Maisterin kavaljeeri: akateeminen juhlapuku (frakki, mustat liivit, valkoiset käsineet, mustat kiiltonahkaiset kengät, tummat sukat, ei valkoista rintataskuliinaa, valkea solmuke, ei rannekelloa) (tohtorinhattu, mikäli on)
noin klo 15  Promootioaktin päätyttyä promovoidut maisterit ja tohtorit seuralaisineen sekä muu kulkueväki siirtyy bussikuljetuksilla Aren aukiolle/Taulumäen kirkkoon. Mikäli kulkue joudutaan sään vuoksi perumaan, siitä ilmoitetaan ennen aktin alkamista.
Kulkueeseen osallistuvat kaikki ne henkilöt, jotka kulkivat kulkueessa myös promootioaktissa. Kulkueeseen osallistuvien seuralaiset kuljetetaan suoraan busseilla Taulumäen kirkkoon. Bussikuljetusten tarkemmat aikataulut ja ohjeistus annetaan aktiharjoituksissa. Busseissa on tarjolla pieni välipala ja juomista.
 
WC:ssä käyntiin on varattu hetki aikaa Paviljongilla ennen bussikuljetuksiin siirtymistä. Taulumäen kirkon WC-tilat ovat hyvin niukat.

Kulkueeseen järjestäydytään Aren aukiolla neljän henkilön riveihin, airuet ja promootiotoimikuntalaiset ohjeistavat järjestäytymisessä.

Yleisö voi vapaasti siirtyä katsomaan kulkuetta Puistokadun varrelle.

klo 15.50 Promootiokulkue lähtee Aren aukiolta Puistokatua pitkin kohti Taulumäen kirkkoa.
 
Kulkueen saavuttua kirkkoon tohtorit luovuttavat miekkansa airuille säilytykseen. Tohtorinhattu otetaan kirkossa pois päästä ja asettaudutaan airuiden ohjaamina kulkuejärjestyksessä penkkeihin istumaan.

n. klo 16.30  Promootion jumalanpalvelus Taulumäen kirkossa alkaa.

Jumalanpalvelus on tarkoitettu ainoastaan promovoitaville maistereille ja tohtoreille, heidän seuralaisilleen ja kulkueeseen osallistuvalle yliopiston väelle.

n. klo 17.30 Jumalanpalvelus päättyy.
Bussikuljetukset Paviljonkiin lähtevät. Bussikuljetusten paluukyytien ohjeistus annetaan aktiharjoituksissa.

HUOM!
Mikäli et jostain syystä osallistu promootion kulkueeseen ja jumalanpalvelukseen, olisi meidän hyvä saada tieto bussikyytien ja kirkon istumajärjestysten tarkentamiseksi mahdollisimman pian sähköpostitse osoitteeseen promootio@jyu.fi, emme vastaa viestiin.

 Jumalanpalveluksen jälkeen Paviljongin ravintola palvelee klo 18.00 saakka.
 Myös promootion infopiste sekä non-stop kuvauspiste on avoinna.


Illallistanssiaiset B1-halli, Jyväskylän Paviljonki
Promootiopäivä huipentuu illallistanssiaisiin. Luvassa puheita, akateemisia perinteitä, pöytiin tarjoiltu illallinen ja tietenkin tanssia. Kaikki pöydät ovat plaseerattuja, ja tarjoilun sujuvuuden sekä erityisruokavalioiden huomioimisen vuoksi toivomme plaseerattuja paikkoja noudatettavan, vähintäänkin ruokatarjoilun ajan.

Läsnäolo: kaikki illallistanssiaisiin ilmoittautuneet maisterit ja tohtorit seuralaisineen.

Pukeutuminen:
Tohtori (mies): juhlapuku (frakki, valkoiset liivit, kiiltonahkakengät, tummat sukat, valkoinen rintataskuliina, valkea solmuke, ei rannekelloa), tohtorinhattu ja -miekka
Tohtori (nainen): musta pitkä, avonainen, hihaton juhlapuku; mustat kengät; mustat pitkät käsineet; tohtorinhattu ja miekka
Tohtorin daami: musta pitkä, avonainen, hihaton juhlapuku, mustat kengät, mustat pitkät käsineet, (tohtorinhattu, mikäli on)
Tohtorin kavaljeeri: juhlapuku (frakki, valkoiset liivit, kiiltonahkakengät, tummat sukat, valkoinen rintataskuliina, valkea solmuke, ei rannekelloa) (tohtorinhattu, mikäli on)
Maisteri (mies): ): juhlapuku (frakki, valkoiset liivit, kiiltonahkakengät, tummat sukat, valkoinen rintataskuliina, valkea solmuke, ei rannekelloa),
seppele ja sormus
Maisteri (nainen): valkoinen pitkä hihaton juhlapuku, pitkät valkoiset hansikkaat, valkoiset kengät, seppele, sormus
Maisterin daami: valkoinen pitkä hihaton juhlapuku, pitkät hansikkaat, valkoiset kengät, (tohtorinhattu) (tohtorinhattu, mikäli on)
Maisterin kavaljeeri: juhlapuku (frakki, valkoiset liivit, kiiltonahkakengät, tummat sukat, valkoinen rintataskuliina, valkea solmuke, ei rannekelloa), (tohtorinhattu, mikäli on)

n. klo 18.30  Illallistanssiaisten kättelyt alkavat.
Illallistanssiaisten tarkempi ohjeistus lähinnä illallistanssiaisiin saapumisen ja tilaisuuden alkamisen, sekä muiden käytäntöjen (kuten valokuvaamisen) osalta tullaan antamaan perjantaina aktiharjoitusten päätteeksi niille, jotka illallistanssiaisiin osallistuvat.

klo 02.00  Illallistanssiaiset päättyvät.


SUNNUNTAI 25.8.

Promootioristeily Päijänteellä
Läsnäolo: kaikki promootioristeilylle ilmoittautuneet.
Pukeutuminen: arkipuku (ylioppilaslakki, mikäli sellainen on)
 
klo 11.30  Laivoihin nousu (s/s Suomi ja m/s Rhea) Jyväskylän satamassa alkaa.
Laivan voit valita vapaasti. Paluumatka tehdään samalla laivalla. M/s Rhea palaa satamaan ensin. Huomioithan tämän, mikäli kiirehdit esim. junalle.

klo 12.00 Laivat lähtevät satamasta kohti Savutuvan Apajaa

noin klo 13 Saapuminen Savutuvan Apajalle, lounas seisovasta pöydästä.

Tohtorit seuralaisineen ja muut vieraat aloittavat lounaalla, maisterit seuralaisineen vierailevat Opinsaunan kiukaalla, jonka jälkeen myös he siirtyvät lounaalle.

Tutustumista Savutuvan Apajan perinnemiljööseen.

klo 15 Nousu laivoihin ja lähtö kohti Jyväskylää. Huom! sama laiva kuin tullessasi.

noin klo 16  Paluu satamaan.
   
klo 19- Gratistan ja promoottorin karonkka, paikka Ravintola Ylistö, Ylistönrinne, Ylistönsillan toisella puolella.
Läsnäolo: kaikki karonkkaan ilmoittautuneet.
Pukeutuminen: smart casual

 

MUUTA HUOMIOITAVAA:

Paviljongin alueella on useita maksullisia pysäköintihalleja ja pysäköintitiloja.

Promovendeille ja heidän seuralaisilleen on varattu Paviljongin kokoustiloja pukuhuoneiksi perjantain ja lauantain ajaksi. Paviljongissa on myös narikkapalvelu.

Yleistä pukeutumisesta:
Naispuoleisten tohtori- ja maisteripromovendien ja naispuoleisten seuralaisten puvun täytyy olla yksinkertainen, nilkat peittävä. Puvun kankaan tulisi olla sileä ja kuvioton. Helmiä, paljetteja tai pitsiä ei saa käyttää. Helma voi olla leveä, mutta ylimääräisiä röyhelöitä, rypytyksiä ja rimpsuja puku ei kaipaa. Yhdellä puvulla selviää, jos käyttää aktissa avonaisen hihattoman puvun päällä pitkähihaista ei avonaista jakkua. Aktissa hansikkaat voivat olla lyhyet, ranteet kuitenkin peittävät, mutta illallistanssiaisissa hansikkaiden tulee olla pitkät. Pitkät hansikkaat voivat olla kyynärvarren yli tai alle, oman valinnan mukaan. Hansikkaita ei käytetä syödessä, mutta tanssiessa hansikkaat ovat kädessä. Sukkahousut ihonväriset.  Kengät puvun väriset, tohtoreilla mustat, maistereilla valkoiset. Kenkien on syytä olla sopivan korkuiset kävelyä ajatellen. Päällystakkia ei käytetä. Suuria koruja ei aktissa käytetä, mutta illallistanssiaisissa koruja voi käyttää.

Miesten tulee muistaa, että aktissa päivällä akateemiseen juhlapukuun kuuluvat mustat liivit, ei valkoista rintataskuliinaa, kun taas illallistanssiaisissa liivit ovat valkoiset ja käytössä valkoinen rintataskuliina.
Promootion kaikissa tilaisuuksissa käytetään vain suuria kunniamerkkejä.

Yhteistilauksessa maisterinsormuksensa tilanneet maisterit voivat perjantaina tai lauantaina ennen aktia noutaa sormuksensa promootion infopisteestä henkilöllisyystodistusta vastaan.

Promootion kaikki tilaisuudet tullaan valo- ja videokuvaamaan yliopiston puolesta. Kuvista koostetaan promootiosta 2013 kertova kuvateos sekä dvd, joita on tilattavissa loppuvuodesta 2013. Tästä tullaan informoimaan, kun teokset ovat tilattavissa.
Kuvaus promootioaktissa on kielletty! Illallistanssiaisten osalta tulemme informoimaan kuvauskäytännöstä aktiharjoituksissa. Muissa tilaisuuksissa kameraa voi käyttää hillitysti.

Promootioviikonlopun aikana yliopiston viestintä on järjestänyt non-stop valokuvauspisteen, johon voi tulla kuvattavaksi. Kuvia otamme muutaman otoksen, joista parhaan toimitamme promootion jälkeen jokaiselle kuvauksessa käyneelle.

Olemme toimittaneet Paviljongin keittiöön kaikki meille ilmoitetut erityisruokavaliot.
Mikäli sinulla on erityisruokavalio, etkä ole ilmoittanut siitä, toivomme sinun ilmoittavan mahdollisimman pikaisesti. Emme voi kuitenkaan taata, että Paviljongin keittiö pystyy reagoimaan erikoisruokavalioon täysin enää tässä vaiheessa.

Jokaiselle promovendille on maisterin- tai tohtorin diplomi sekä promootio kutsukirja, jonka voi noutaa perjantain ja lauantain aikana promootion infopisteestä.


HUOM!
Mikäli et jostain syystä pääse paikalle johonkin ilmoittautumisesi mukaisista tilaisuuksista, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian sähköpostitse osoitteeseen promootio@jyu.fi, perjantaista alkaen vain tekstiviestillä puh. 040 805 4484, viesteihin emme ehdi vastata, mutta promootion tilaisuuksien järjestelyjen, erityisesti promootioaktin, vuoksi tarvitsemme tiedon jokaisesta poisjäännistä. Mikäli joudut peruuttamaan koko osallistumisesi, pyydämme sinua toimittamaan meille promootioajankohdan kattavan lääkärintodistuksen. Palautamme osallistumismaksuja vain lääkärintodistuksella.