10.04.2013

Infoa tanssiharjoituksista

Promootion 2013 vanhojen tanssien harjoitukset järjestämme Liikunta-rakennuksen palloilusalissa seuraavasti:

la 13.4. klo 12-16
la 18.5. klo 12-16
la 15.6. klo 12-16
la 10.8. klo 12-16
to 22.8. klo 18-21
lisäksi pe 23.8. klo 10-12 tanssien läpivienti Jyväskylän Paviljongissa.

Liikunta-rakennuksen käyntiosoite on Keskussairaalantie 4. Paikoitustilaa löytyy mm. tien toiselta puolelta sekä Hippoksen pysäköintialueelta, josta on lyhyt kävelymatka Liikunta-rakennukselle.

Ota harjoituksiin mukaan itselle oikein mukava eikä liian kuuma vaatetus, sekä sellaiset kengät/tossut, joissa jaksaa seistä ja liikkua ja jotka eivät jätä lattiaan jälkiä. Liian tahmea eli pitävä lenkkarin pohja voi olla hankala ja "tökkivä". Korkokenkiä ei missään tapauksessa tarvita, mutta jos haluaa ja jaksaa harjoitella nimenomaan niissä, on se ilman muuta luvallista. Kevyt hame tai leninki voi antaa esimakua ja tarjota aidon mahdollisuuden pitää helmasta kiinni, mutta toisaalta jumppahousut, verryttelyhousut tai prässihousut ovat kaikki ihan ok. Ei pukukoodia tässä vaiheessa.

Talosta ei voi ostaa mitään lauantaina, joten ottakaa juotavaa ja evästä mukaanne. Voimme tarpeen mukaan pitää pienen evästauon.

Ohessa usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin:

1) Kuinka moniin harjoituksiin pitää osallistua?
Olisi hyvä osallistua niin moniin harjoituksiin, että on itse tyytyväinen itseensä ja tuntuu kivalta tanssia. Vaikka tanssimmekin yleisessä tilassa yleisön läsnä ollessa, promootiotanssien tulisi olla nimenomaan teidän kaikkien tanssijoiden oma mukava ja ylevä hetki, jota on kiva muistella.

2) Voiko tulla harjoituksiin, jos pari ei pääse sillä kertaa?
Ilman muuta voi. Katsotaan tilanne kannattaako harjoitella yksin vai onko muitakin parittomia mukana. Kun toinen parista jo osaa, on toisenkin helpompi oppia tanssi.

3) Onko tanssien musiikkeja ja ohjeita saada esim. levyllä, jotta voi harjoitella kotona?
Kun olemme käyneet kaikki tanssit läpi, voimme antaa tanssien kirjalliset ohjeet. Musiikkeja emme voi tietenkään välittää eikä kopioida (tekijänoikeus jo kieltää sen), mutta jokainen voi hankkia halutessaan musiikit itselleen.

4) Riittääkö pelkkä torstaina ennen promootiota olevaan harjoitukseen ja kenraaliharjoitukseen osallistuminen?
Ei riitä. Olisi hyvä olla ainakin yhdessä harjoituksessa, jossa siis opetellaan tansseja. Emme tanssi kaikkia tansseja aivan T. Luukon ohjeiden mukaan. Viimeisenä harjoitustorstaina aika menee siihen, että järjestelemme parien paikat ja siirtymiset. Tietysti tanssimme kaikki tanssit läpi, mutta enää silloin ei varsinaisesti opeteta tansseja. On sinällään ok tulla vasta viimeisiin harjoituksiin, jos tietää, että pystyy nappaamaan tanssit ja siirtymiset ensi näkemältä (ei sekään ole mahdotonta). Kenraaliharjoituksessa perjantaina pääsemme Paviljonkiin ja ainakin siellä on orkesteri mukana. Silloin pyritään hahmottamaan käytettävä tila, oma paikka, suunnat sekä tarkistamaan orkesterin kanssa tempo ja kertausten määrät.

Promootion 2013 vanhat tanssit:
1.    Juhlapoloneesi
Piirimuodostelmassa:
2.    Kehruuvalssi
3.    Cicapo
4.    Pas d’Espagne
Riveissä
5.    Pompadour
6.    Wienervalssi sommitelma

On myös mahdollista tanssia esimerkiksi vain tanssit 1-4, jos ei ehdi opetella kaikkia tansseja!

Tavataan lauantaina ja pyritään tekemään harjoituksista leppoisia joskin tehokkaita. Emme tanssi tähtien kanssa eikä ketään tiputeta pois matkan varrella. Hyvä asenne ja ripaus huumoria riittää.

Nähdään pian!

Tanssinopettajanne
Pipsa Nieminen
apunaan Roope Nieminen (pienen painostuksen jälkeen)


Lisätietoja:
Promootion gratista Anne Vartiainen, promootio@jyu.fi, 040 805 4484