22.08.2013

Tasavallan presidentti ja promovoitavat kaupunkilaisten nähtävillä promootiokulkueessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuvat Jyväskylän yliopiston maisteri- ja tohtoripromootioon lauantaina 24.8. Presidenttipari on mukana promootioaktissa, jumalanpalveluksessa ja illallistanssiaisissa.

Yliopiston historian kahdeksanteen kaikkien tiedekuntien yhteiseen promootioon on ilmoittautunut 209 maisteria ja 161 tohtoria. Ennätyssuureen promootioon osallistuu kaikkiaan noin tuhat henkilöä.

Kunniatohtoreiksi vihitään tasavallan presidentin ohella 14 yhteiskunnallista vaikuttajaa ja tieteen saralla ansioitunutta henkilöä. Promootion primamaisteri on LitM Henna Haapala, ultimusmaisteri FM Roshan Budhathoki, primatohtori FT Marketta Niemelä ja ultimatohtori PsT Lotta Tynkkynen. Promootion järjestelyistä vastaavana gratistana toimii tiedottaja Anne Vartiainen.

Kulkue sulkee Puistokadun

Promootioaktin jälkeen Puistokatua pitkin Taulumäen kirkkoon etenevässä promootiokulkueessa marssii lähes viisisataa henkilöä. Myös kunniatohtoriksi vastapromovoitu tasavallan presidentti Niinistö osallistuu kulkueeseen.

Puistokatu on suljettu liikenteeltä klo 15.45 – 16.30. Puistokadun ylittäviä risteyksiä avataan liikenteelle kulkueen etenemisen mukaan. Yleisö voi seurata kulkuetta Puistokadun molemmin puolin kevyen liikenteen väyliltä. Kulkueen arvioitu lähtöaika Aren aukiolta on klo 15.50.

Kulkuetta säestää kvartetti, jossa soittavat Martti Vesala,  Juha Lauttamus, Juuso Raatikainen sekä Jorma Kalevi Louhivuori, joka on sovittanut kulkuemusiikin ja säveltänyt lopetusfanfaarin.

Promootiokulkuetta johtaa juhlamenojen ohjaaja, lehtori Timo Jaakkola, jota seuraavat promoottori, professori Jukka Louhivuori, vastavihityt kunniatohtorit, tohtorit ja maisterit, rehtori ja vararehtorit, yliopiston hallitus, professorit tiedekunnittain virkaikäjärjestyksessä, yliairut, johtaja Peppi Taalas, yleinen seppeleensitojatar Anna-Lotta Lappalainen sekä muut seppeleensitojattaret ja -sitojat.

• Miikka Kimari, puh. 050 522 2015, viestintä- ja markkinointipäällikkö
  • Anne Vartiainen, puh. 040 805 4484, tiedottaja, promootion gratista
  • Anna-Maija Tuuliainen, puh. 050 428 0811, tiedottaja

www.jyu.fi/promootio