12.06.2013

FAQ - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä promootioon liittyen

K: Kuinka ilmoittudumme, jos molemmat sekä minä että seuralaiseni olemme promovoitavia?
V: Molempien tulee ilmoittautua promootioon omilla tiedoillaan merkiten toinen promovendiseuralaisekseen promootion tilaisuuksiin. Näin saamme molemmilta promovoitavilta omat ilmoittautumistiedot. Osallistumismaksujen laskutuksessa huomioimme tämän sitten niin, että kummallekin tulee laskut vain omien osallistumisten mukaan.

K: Voinko osallistua vain promootioristeilylle?
V: Promootion oleellisin jää sinulta silloin kokematta. Mutta jos tilanne on se, ettet pääse osallistumaan perjantaina ja lauantaina promootion varsinaisiin tilaisuuksiin, niin voimme ottaa risteilylle mukaan (mikäli laivoihin mahtuu) myös sellaisia maistereita ja tohtoreita, jotka eivät pääse osallistumaan perjantain tilaisuuksiin ja lauantain promootioaktiin, mutta ilmoittautuvat promootioon mukaan absens. Ensisijaisesti laivat täytetään perjantain ja lauantain juhlallisuuksiin osallistuvilla maistereilla ja tohtoreilla sekä kutsuvierailla.

K: Valmistun kesän aikana, miksi en voi osallistua elokuun promootioon?
V: Vaikka promootio on vasta elokuussa, on meidän kesälomakauden vuoksi saatava järjestelyt suurelta osin valmiiksi ja vahvistetuiksi jo hyvissä ajoin kevään aikana ja sen vuoksi emme voi ottaa vastaan ilmoittautumisia 30.4.2013 jälkeen valmistuvilta. Tämän vuoden promootion varsinaisen kutsuttavien joukko on 18.10.2008 -28.2.2013 valmistuneet maisterit ja tohtorit. Aikanaan seuraavaan promootioon viralliset kutsut lähtevät 1.3.2013 jälkeen valmistuneille. Olemme halunneet kuitenkin antaa mahdollisuuden osallistumiseen myös niille, jotka valmistuvat 1.3.-30.4.2013 välisenä aikana. Tällöin tulee olla suoraan yhteydessä promootion gratistaan ilmoittautumisen hoitamiseksi 15.3. mennessä, jolloin promootion varsinainen ilmoittautuminen päättyy.

K: Voinko kutsua vieraita seuraamaan promootioaktia?
V: Vieraspaikkoja tulee olemaan rajoitettu määrä. Ohjeet vieraiden osalta tullaan antamaan promovendien ilmoittautumisajan päätyttyä. Vieraiden osallistumismaksu seuraamaan promootioaktia on 40 €/henkilö.

K: Mihin tilaisuuksiin vieraat voivat osallistua?
V: Vieraita voi kutsua mahdollisuuksia mukaan ainoastaa seuraamaan promootioaktia. Ohjeet vieraiden kutsumiseen tullaan antaamaan myöhemmin. Promootiokulkuetta yleisö voi seurata vapaasti.

K: Kuinka voin osallistua tohtorinmiekkojen tai maisterinsormusten yhteistilaukseen?
V: Tohtorinmiekan tai  maisterinsormuksen voi hankkia itse tai osallistua miekkojen yhteistilaukseen, josta lisätietoja kaikille promootioon ilmoittautuneille tohtoreille myöhemmin.

K: Miten miekan saa asuun kiinni?
V: Miekan kiinnityksen onnistuminen esimerkiksi ohuesta kankaasta valmistettuun leninkiin voi olla haastavaa, ja siksi siinä saakin käyttää luovuutta ja parhaaksi katsomiaan keinoja.

K: Onko maisterinsormus pakko hankkia?
V: Ei ole. Jonkinlainen kultainen tai kullanvärinen sormus vasemman käden etusormessa pitäisi kuitenkin promootioaktissa olla.

K: Kuinka moniin tanssiharjoituksiin minun pitää osallistua, että voin osallistua päivällistanssiaisten vanhojen tansseihin? 
V: Vaikea sanoa. Aiemmin vanhoja tansseja tanssinut voi pärjätä parilla harjoituskerralla ja kenraaliharjoituksella, joku vähemmän tanssinut voi tarvita enemmän harjoitusta. Suosittelen oman harkinnan käyttöä ja vinkin kysymistä tanssinopettajalta. Tärkeintä on, että harjoittelun tuloksena on mukava ja itsevarma olo osallistua juhlan tansseihin.

K: Voinko osallistua lauantai-illan illallisille, vaikka en aio tanssia vanhoja tansseja?
V: Aivan mainiosti. Ja tanssimaan pääsee, vaikkei vanhoihin tansseihin osallistuisikaan, sillä vanhojen tanssien jälkeen pyörähdellään kevyemmän tanssimusiikin tahdissa.

K: Mitä gratistan ja promoottorin karonkassa tapahtuu?
V: Karonkka on epämuodollinen loppujuhla, jossa on luvassa syötävää, juotavaa ja rentoa meininkiä.

K: Kuinka tiukkoja pukeutumissäännöt ovat?
V: Pukeutumisohjeita tulisi noudattaa mahdollisimman tarkkaan: esimerkiksi promootioaktissa naispuolisen promovendin asun pitäisi olla mahdollisimman yksinkertainen ja peittävä.

K: Eikö promootiossa tosiaan saa käyttää käsilaukkua?
V: Promootioaktissa ja kulkueessa ei saa käyttää käsilaukkua. Käsilaukun voi jättää Paviljonkiin joko valvottuun narikkaan tai lukittavaan pukeutumishuoneeseen. Illallistanssiaisissa voi käyttää pientä juhlalaukkua.

K: Miten vieraiden tulisi pukeutua?
V: Miesvieraat pukeutuvat joko frakkiin mustin liivein tai tummaan pukuun. Frakkipukuisen miesvieraan naisseuralainen pukeutuu pitkään, ja pitkähihaiseen mustaan asuun. Jos miesvieraalla on tumma puku, voi hänen naisseuralaisensa pukeutua lyhyeenkin mustaa asuun. Vieraat voivat myös käyttää mahdollista tohtorinhattuaan, mutta se laitetaan päähän vasta kun promoottori laittaa päähän omansa.

K: Miksi nimeni ei näy promootion osallistujalistassa? Onhan ilmoittautumiseni kunnossa?
V: Lupaa nimen julkaisemiseen kysyttiin ilmoittautumislomakkeessa. Pieni ruutu on monelta ilmoittautuneelta jäänyt ehkä huomaamatta, mutta ilman sitä en ole uskaltanut nimeä julkaista. Jos haluat nimesi listalle, laita sähköpostia promootio@jyu.fi. Nimen puuttuminen ei siis tarkoita sitä, että ilmoittautumisesi ei olisi tullut perille.

K: En ole vielä saanut laskua promootioon osallistumisesta.
V: Kaikki promootioon ilmoittautuneet tulevat saamaan huhtikuun aikana sähköpostitse verkkomaksulinkin promootion osallistumismaksujen maksamiseksi.