16.06.2016

Tohtorinmiekka

miekat1.jpg

Miekan käyttö

Promootiossa käytetään itsenäisen Suomen virallisesti vahvistettua siviilimiekkaa. Miekkaan kuuluu itse miekka, tuppi sekä musta tai kultainen pidike. Lisäksi miekkaan kiinnitetään yliopiston kultainen tunnus. Kokonaisuudessaan miekka on 87 cm pitkä, josta terän osuus on 75 cm. Miekka painaa 730 g.

Miekkaa kannetaan perinteisesti vasemmalla puolella. Miehet pitävät miekkaa pidikkeessä, jota varten housuihin ommellaan tukeva lenkki. Miekka pysyy tukevasti paikallaan tupen holkissa olevan haan avulla.

Miekan kahva ja kiinnityslenkki

Myös naispuolisella tohtorilla tulee olla miekka. Yleensä juhlapukujen materiaali ei kuitenkaan kestä miekan suoraa kiinnitystä. Promootiopäivän tilaisuuksissa naisen puvussa onkin oltava pukuun sopiva vyö tai muu vastaava miekkaa varten. Miekan kantamisen suunnittelussa voi käyttää luovuutta: hameen alle voidaan laittaa vyö ja kiinnittää miekka siihen sivusaumaa purkamalla, kaksiosaisessa asussa miekan ripustus voidaan piilottaa yläosan helman alle. (Klikkaa kuvaa oikealla.) Mikäli miekan kiinnityksen suunnittelu pukuun on kohtuuttoman hankalaa, miekkaa voi myös kantaa vasemmassa kädessä.

Tupen holkissa on haka. Lisäksi miekan kanssa tulee kiristysremmi, jossa on solki ja kaksi napenläpeä. Kaikkia näitä voi hyödyntää miekan kiinnityksessä.

Miekan tilaaminen

Tohtorinmiekat yhteistyökumppaniltamme:


 • Au-Holmberg

  Miekan hinta 225€ (sis.alv). Hintaan sisältyy tohtorinmiekka (85 tai 95 cm) kaiverruksella, Jyväskylän yliopiston embleemi 24 karaatin kultauksella, vyölenkki sekä kankainen suojapussi.

  Tilattavana myös:

  Naisille tarkoitettu miekkavyö 45€/kpl. Vyö kiinnitetään vahvalla tarranauhalla ja kankaat ovat korkealuokkaisia ja promootioon sopivia. Koot S= 60–75 cm, M= 75–90 cm, L= 90–105 cm.

  Tohtorinlyyra 75€/kpl (sis.alv). Lyyra on valmistettu 925 hopeasta käsityönä ja siinä on 24 karaatin kultaus. Tohtorinkyyran saaja voi olla esimerkiksi puolis, äiti tai isä tai muu henkilö, jota tohtori haluaa muistaa promootion yhteydessä.

Miekat toimitetaan veloituksetta Jyväskylän yliopistolle 1-2 viikkoa ennen promootiota. Jokainen promovendi voi tehdä tilauksen myös itse ottamalla yhteyttä Au-Holmbergiin 02-2316419. Tuotteita voit käydä katselemassa verkkokaupassa.

 • Harvest EB

Toimittaa sekä tohtorinhattuja että miekkoja.

Email: info@harvesteb.com
www.doctoralhats.harvesteb.com

 • Suomen Kultakello OyKultakeskuksen tohtorinmiekka
Kultakeskuksen valmistama tohtorinmiekka Jyväskylän Yliopiston kullatulla embleemillä, vyölenkillä/kantohihnalla, tupella ja kaiverruksilla. Miekkoja on kahta eri kokoa; 85cm naisille ja 95cm miehille.

Miekan hinta 329€. 

Tilauksen voit tehdä joko liikkeessä paikan päällä (osoite: Aleksanterinkatu 11 00100 Helsinki) tai sähköpostitse osoitteeseen . Tilaus viimeistään 31.5 mennessä. Tuotteiden nouto liikkeestä.


 • WKC Germany

Tohtorimiekan hinta on 280€ (sis. alv sekä postitus yliopistolle).

Kokovaihtoehtoja on kolme: S: 71cm, M:76cm ja L:81cm. Katso myös tarkempia tietoja miekasta.

Pakettiin kuuluu: miekka (terä ruostumatonta terästä), 24 karaatin kullattu kahva, yliopiston embleemi, kaksirivinen nimikaiverrus terään, aidolla nahalla päällystetty tuppi (jossa 24 karaatin kullattu pidikeosa) ja kankainen suojapussi.

Saatavilla on myös muita lisävarusteita, mm. erilaisia vöitä ja kantonauhoja, miekkakotelo sekä tamminen esittelylaatikko.

Valmistettu Saksassa.

Lisätietoja kaikista tuotteista ja tilauslomakkeen löydät verkkosivuilta.

http://wkcgermany.wix.com/finnish-university

Miekan tai hatun lainaaminen

Osa promovendeista haluaisi lainata tohtorinhatun tai miekan. Jos olet halukas antamaan oman hattusi tai miekkasi lainaan, voit laittaa viestiä promootion koordinaattorille osoitteeseen promootio@jyu.fi. Myös promonvedit, jotka toivovat saavansa hatun tai miekan lainaksi, voivat lähettää tietonsa samaan osoitteeseen. Emme kuitenkaan voi taata, että kaikille löytyy varusteita lainaksi.