16.06.2016

UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä promootioon liittyen

Kuinka ilmoittaudumme, jos molemmat sekä minä että seuralaiseni olemme promovoitavia?

Vastaus: Molempien tulee ilmoittautua promootioon omilla tiedoillaan merkiten toinen promovendiseuralaisekseen promootion tilaisuuksiin. Näin saamme molemmilta promovoitavilta omat ilmoittautumistiedot. Kumpikin maksaa omat osallistumismaksunsa ilmoittautumisen yhteydessä.

Voinko osallistua vain promootioristeilylle?

Vastaus: Promootion oleellisin jää sinulta silloin kokematta. Ensisijaisesti laivat täytetään perjantain ja lauantain juhlallisuuksiin osallistuvilla maistereilla ja tohtoreilla sekä kutsuvierailla.

Mutta jos tilanne on se, ettet pääse osallistumaan perjantaina ja lauantaina promootion varsinaisiin tilaisuuksiin, voimme ottaa risteilylle mukaan (mikäli laivoihin mahtuu) myös sellaisia maistereita ja tohtoreita, jotka eivät pääse osallistumaan perjantain tilaisuuksiin ja lauantain promootioaktiin, mutta ilmoittautuvat promootioon mukaan absens.

Valmistun kesän aikana, miksi en voi osallistua elokuun promootioon?

Vastaus: Vaikka promootio on vasta elokuussa, on meidän kesälomakauden vuoksi saatava järjestelyt suurelta osin valmiiksi ja vahvistetuiksi jo hyvissä ajoin kevään aikana ja sen vuoksi emme voi ottaa vastaan ilmoittautumisia 30.5.2016 jälkeen valmistuvilta. Tämän vuoden promootion varsinaisen kutsuttavien joukko ovat 1.1.2013–31.12.2015 valmistuneet maisterit ja tohtorit. Aikanaan seuraavaan promootioon viralliset kutsut lähtevät 1.1.2016 jälkeen valmistuneille.

Haluamme kuitenkin antaa mahdollisuuden osallistumiseen myös niille, jotka valmistuvat alkuvuoden aikana. Ilmoittautumislomake verkkosivuilla on auki vielä kevään ajan. Maaliskuun aikana valmistuvien ja ilmoittautuvien tiedot saadaan vielä mukaan painettuun promootion kutsukirjaan.

Kevään aikana, viimeistään toukokuun loppuun mennessä valmistuvien tulisi olla yhteydessä promootion koordinaattoriin Marja Keräseen, 040 805 3575, promootio@jyu.fi. He voivat ilmoittautua sähköpostilla, mutta heidän tietonsa julkaistaan verkkosivuilla, ei kutsukirjassa.

Voinko kutsua vieraita seuraamaan promootioaktia?

Vastaus: Vieraspaikkoja on rajoitettu määrä. Voit ilmoittaa enintään kaksi vierasta verkkolomakkeella https://payments.jyu.fi/events/promootio-2016-vieraat. Vieraiden osallistumismaksu on 40 €/henkilö ja se maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä. Promootioakti kestää useita tunteja eikä tilaisuudesta voi poistua kesken. Siksi on toivottavaa, että tilaisuuteen ei ilmoiteta pieniä lapsia.

Mihin tilaisuuksiin vieraat voivat osallistua?

Vastaus: Vieraita voi kutsua mahdollisuuksien mukaan ainoastaan seuraamaan promootioaktia lauantaina 13.8. kello 12. Promootiokulkuetta yleisö voi seurata vapaasti.

Kuinka voin osallistua tohtorinmiekkojen tai maisterinsormusten yhteistilaukseen?

Vastaus: Tohtorinmiekan tai maisterinsormuksen voi hankkia itse tai osallistua miekkojen yhteistilaukseen. Lisätietoja tilauksista on promootion verkkosivuilla https://www.jyu.fi/akateemiset-tapahtumat/promootio/ohjeet

Miten miekan saa asuun kiinni?

Vastaus: Miekan kiinnityksen onnistuminen esimerkiksi ohuesta kankaasta valmistettuun leninkiin voi olla haastavaa, ja siksi siinä saakin käyttää luovuutta ja parhaaksi katsomiaan keinoja. On myös mahdollista tilata erillinen miekkavyö miekkatilauksen yhteydessä.

Onko maisterinsormus pakko hankkia?

Vastaus: Ei ole. Jonkinlainen kultainen tai kullanvärinen sormus vasemman käden etusormessa pitäisi kuitenkin promootioaktissa olla.

Kuinka moniin tanssiharjoituksiin minun pitää osallistua, että voin osallistua päivällistanssiaisten vanhojen tansseihin?

Vastaus: Jos olet tanssinut vanhoja tansseja aiemmin, on mahdollista oppia tanssit parilla harjoituskerralla ja kenraaliharjoituksella. Muiden on suositeltavaa osallistua kaikkiin harjoituksiin tai valita tansseista vain muutama, joiden harjoituksiin keskittyy. Tärkeintä on, että harjoittelun tuloksena on mukava ja itsevarma olo osallistua juhlan tansseihin.

Voinko osallistua lauantai-illan illallisille, vaikka en aio tanssia vanhoja tansseja?

Vastaus: Aivan mainiosti. Ja tanssimaan pääsee, vaikkei vanhoihin tansseihin osallistuisikaan, sillä vanhojen tanssien jälkeen pyörähdellään kevyemmän tanssimusiikin tahdissa.

Mitä gratistan ja promoottorin karonkassa tapahtuu?

Vastaus: Karonkka on epämuodollinen loppujuhla, jossa on luvassa syötävää, juotavaa ja rentoa meininkiä.

Kuinka tiukkoja pukeutumissäännöt ovat?

Vastaus: Pukeutumisohjeita tulisi noudattaa mahdollisimman tarkkaan: esimerkiksi promootioaktissa naispuolisen promovendin asun pitäisi olla mahdollisimman yksinkertainen ja peittävä.

Eikö promootiossa tosiaan saa käyttää käsilaukkua?

Vastaus: Promootioaktissa ja kulkueessa ei saa käyttää käsilaukkua. Käsilaukun voi jättää Paviljonkiin joko valvottuun narikkaan tai lukittavaan pukeutumishuoneeseen. Illallistanssiaisissa voi käyttää pientä juhlalaukkua.

Miten vieraiden tulisi pukeutua?

Vastaus: Miesvieraat pukeutuvat joko frakkiin mustin liivein tai tummaan pukuun. Frakkipukuisen miesvieraan naisseuralainen pukeutuu pitkään, ja pitkähihaiseen mustaan asuun. Jos miesvieraalla on tumma puku, voi hänen naisseuralaisensa pukeutua lyhyeenkin mustaan asuun. Vieraat voivat myös käyttää mahdollista tohtorinhattuaan, mutta se laitetaan päähän vasta kun promoottori laittaa päähän omansa.

Miksi nimeni ei näy promootion osallistujalistassa? Onhan ilmoittautumiseni kunnossa?

Vastaus: Lupaa nimen julkaisemiseen kysyttiin ilmoittautumislomakkeessa. Pieni ruutu on monelta ilmoittautuneelta jäänyt ehkä huomaamatta, mutta ilman sitä en ole uskaltanut nimeä julkaista. Jos haluat nimesi listalle, laita sähköpostia promootio@jyu.fi. Nimen puuttuminen ei siis tarkoita sitä, että ilmoittautumisesi ei olisi tullut perille.