11.08.2016

Infokirje elokuu - maistereille

Tervetuloa promootioon! Tässä viestissä saat tarkennuksia aikatauluihin sekä ohjeita eri tilaisuuksiin saapumisesta ja osallistumisesta.
Hyvä Jyväskylän yliopiston maisteripromovendi,
 
Lue huolella tarkennuksia aikatauluihin sekä ohjeita eri tilaisuuksiin saapumisesta ja osallistumisesta.
 

Promootioaktin harjoitukset

Promootioaktin harjoitukset järjestetään perjantaina 12.8. kello 12-15 Jyväskylän Paviljongissa. Harjoituksiin osallistuminen on välttämätöntä kaikille promovendeille, sillä harjoituksissa käydään läpi muun muassa kulkueisiin järjestäytymiset, sisääntulo, istumajärjestys promootioaktissa, promootioaktin kulku ja menettelytavat. Saat myös lisätietoa kadulla kulkevasta kulkueesta ja siihen siirtymisestä sekä jumalanpalveluksesta. Myös maistereiden seuralaiset osallistuvat harjoituksiin, koska he ovat mukana kulkueissa sekä Paviljongissa että kadulla, ja osallistuvat myös jumalanpalvelukseen.

Ne, jotka osallistuvat vanhoihin tansseihin, saapuvat tanssien läpimenoharjoituksiin Paviljonkiin jo kello 10 alkaen. Vanhoista tansseista on harjoitukset myös lauantaina 6.8. kello 12-15 L-rakennuksen voimistelusalissa. Ilmoitathan pikaisesti, jos et pääse harjoituksiin tai jos sinulla ei vielä ole paria. Erityisesti parien 1-24, joille on annettu jo numero, on tärkeää ilmoittaa, jos harjoituksiin osallistumiselle on este.
Promovendit hakevat harjoitusten yhteydessä perjantaina diplominsa ja matrikkelikirjan promootion infopisteeltä Paviljongin aulasta.
Paviljongin ympäristössä on useita pysäköintitaloja, joissa on runsaasti pysäköintitilaa. Vuorokausipysäköinnin hinta on 12 euroa.
 

Valokuvaus

Promootio sekä valo- että videokuvataan. Kuvaajat kiertävät eri tilaisuuksissa, joten kuvia tulee esille seppeleensitojaisista, miekanhiojaisista, promootioaktista, illallistanssiaisista ja risteilyltä. Kuvia julkaistaan yliopiston verkkosivuilla pian promootion jälkeen ja niistä tehdään kuvakirja, jota voi tilata promootion yhteydessä sekä sen jälkeen promootion verkkosivujen kautta. Kirja valmistuu loka-marraskuussa 2016.
Yksittäisten promovendien valokuvausta ei ole järjestetty Paviljonkiin, vaan jokainen järjestää halutessaan kuvauksen itse. Promootioaktissa Paviljongin auditoriossa ei saa kuvata, ei myöskään kirkossa, ja matkapuhelinten täytyy olla suljettuina. Promovendeilla ei muutenkaan voi olla laukkua tai muita esineitä mukanaan promootioaktissa tai kulkueessa. Säilytyspaikkana voi käyttää tarvittaessa Paviljongin vartioitua naulakkopalvelua.
 

Seppeleensitojaiset ja promootioakti

Seppeleensitojaiset Ruusupuistossa alkavat perjantai-iltana kello 18. Paikalle voi saapua kello 17.30 alkaen. Ruusupuiston rakennuksen alla on ilmainen pysäköintihalli ja lisää pysäköintitilaa on aivan vieressä kadun toisella puolella pysäköintialueella. Alue on tätä tilaisuutta varten maksuton kello 15 alkaen.

Ruusupuistossa maisteripromovendit seuralaisineen opastetaan Helena-saliin, missä sekä sidotaan seppeleet että ruokaillaan. Saatte paikan päällä tarkempaa opastusta aikatauluista ja seppeleensidonnasta. Seppeleensidonta päättyy noin kello 20 ja sen jälkeen alkaa ruokailu. Ilta jatkuu Ruusupuistossa puoleen yöhön asti. Luvassa on mukavaa kulttuuriohjelmaa.

Tarvikkeet seppeleensidontaan ovat valmiina odottamassa Helena-salissa ja ohjeet saat paikan päällä. Maistereiden seuralaiset sitovat maisteripromovendeille seppeleet. Kaikille maistereille ja heidän seuralaisilleen on nimetyt paikat, joiden löytämisessä airuet opastavat. Ne maisterit, joilla ei ole seuralaista, on sijoitettu pöytiin pareiksi niin, että he voivat sitoa seppeleen toisilleen. Jos et pääse paikalle perjantai-iltana, ilmoita siitä pikaisesti, sillä seppele on mahdollista sitoa etukäteen. Seppeleet nimikoidaan ja kootaan illan päätteeksi seppeletelineeseen, josta saat oman seppeleesi lauantaina Paviljongissa kulkueeseen järjestäytymisen yhteydessä. Seppele kiinnitetään maisterin pukuun hakaneulalla, jonka saat kulkueeseen järjestäytymisen yhteydessä.

Maistereiden varustukseen kuuluu myös sormus, joka laitetaan vasemman käden etusormeen hansikkaan päälle. Muistathan ottaa mukaan maisterinsormuksen tai muun kultaisen sormuksen, joka on riittävän suuri tähän tarkoitukseen.
Promootioaktissa jokainen maisteri käy yleisön edessä promovoitavana ja samalla hän irrottaa seppeleen rinnastaan ja promoottori laittaa sen maisterin päähän.

Promootioakti kestää noin kolme tuntia (noin kello 12-15) ja sinä aikana salista ei voi poistua. Kaikki promovendit istuvat merkityillä paikoilla auditorion etuosassa yleisön edessä. Istumajärjestys on sama kuin sisääntulokulkueen järjestys.


Kulkue ja jumalanpalvelus

Promootioaktin jälkeen on 15 minuutin tauko, jonka aikana voi käydä wc:ssä. Heti tauon jälkeen kaikki kulkueeseen osallistuvat siirtyvät busseilla Aren aukiolle ja järjestäytyvät siellä kulkueeseen. Busseissa on tarjolla pieni välipala.
Aren aukiolla on kulkueen eri ryhmille merkityt paikat sekä opastajia oman paikan löytämisessä. Maistereilla on kulkueessa päässään seppele ja sormus edelleen sormessa. Maistereiden seuralaiset tulevat mukaan kulkueeseen ja asettuvat kulkueen loppupäähän. 
Kulkue kulkee Puistokatua pitkin Taulumäen kirkkoon, missä järjestetään promootiojumalanpalvelus. Ilmoitathan pikaisesti, jos et osallistu jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen jälkeen osallistujille on järjestetty bussikuljetus takaisin Jyväskylän Paviljonkiin.
Illallistanssiaiset alkavat Jyväskylän Paviljongin ravintolassa kello 19. Kättely alkaa kello 18.30 ja sen jälkeen osallistujat ohjataan nimetyille paikoille pöytiin. Illallistanssiaisten ohjelma ja menu jaetaan pöytiin. Illallistanssiaiset päättyvät kello 1.30. Vanhat tanssit tanssitaan noin kello 23.
 

Risteily ja karonkka

Sunnuntaina risteilylle ilmoittautuneet kokoontuvat Jyväskylän satamaan kello 11.30. Laiva lähtee kello 12 kohti Savutuvan Apajaa. Perillä ohjelmassa on ensin lyhyt puheosuus pihamaalla ja sen jälkeen maisterit seuralaisineen käyvät Opinsaunan kiukaalla laskemassa maisteritoimikuntalaisten mukanaan tuoman kiven. Sen jälkeen maisterit seuralaisineen palaavat Savutuvan apajalle ruokailemaan. Laiva takaisin satamaan lähtee kello 15 ja on perillä noin kello 16. Opinsaunan kiukaalle kiivetään portaita ja kuljetaan lyhyt matka maastossa, ja siksi on hyvä valita sunnuntaiksi käytännölliset jalkineet. Risteilyllä käytetään ylioppilaslakkia, joten muistathan ottaa sen mukaan, jos sinulla sellainen on.
 

Osa maistereista seuralaisineen on ilmoittautunut myös sunnuntai-illan karonkkaan. Se järjestetään kello 20 alkaen S-rakennuksen vanhassa juhlasalissa Seminaarinmäellä. 


Lisätietoja
 

Lisätietoja promootiosta, pukeutumisohjeita ja aikatauluja löydät promootion verkkosivuilta
Marja Keränen
marja.1.keranen@jyu.fi, promootio@jyu.fi
040 805 3575
Promootion 2016 koordinaattori