11.08.2016

Infokirje elokuu - tohtoreille

Tervetuloa promootioon! Tässä viestissä saat tarkennuksia aikatauluihin sekä ohjeita eri tilaisuuksiin saapumisesta ja osallistumisesta.
Hyvä Jyväskylän yliopiston tohtoripromovendi,
Luethan huolella tarkennukset aikatauluihin sekä ohjeita eri tilaisuuksiin saapumisesta ja osallistumisesta.
 

Promootioaktin harjoitukset

Promootioaktin harjoitukset järjestetään perjantaina 12.8. kello 12-15 Jyväskylän Paviljongissa. Harjoituksiin osallistuminen on välttämätöntä kaikille promovendeille, sillä harjoituksissa käydään läpi muun muassa kulkueisiin järjestäytymiset, sisääntulo, istumajärjestys promootioaktissa, promootioaktin kulku ja menettelytavat. Saat myös lisätietoa kadulla kulkevasta kulkueesta ja siihen siirtymisestä sekä jumalanpalveluksesta. Tohtoreiden seuralaisten ei tarvitse osallistua harjoituksiin, sillä he eivät osallistu myöskään kulkueisiin. Välitäthän seuralaisellesi kaiken häntä koskevan tiedon, myös pukeutumisohjeet.

Ne, jotka osallistuvat vanhoihin tansseihin, saapuvat tanssien läpimenoharjoituksiin Paviljonkiin jo kello 10 alkaen. Vanhoista tansseista on harjoitukset myös lauantaina 6.8. kello 12-15 L-rakennuksen voimistelusalissa. Ilmoitathan pikaisesti, jos et pääse harjoituksiin tai jos sinulla ei vielä ole paria. Erityisesti parien 1-24, joille on annettu jo numero, on tärkeää ilmoittaa, jos harjoituksiin osallistumiselle on este.
Promovendit voivat hakea harjoitusten yhteydessä perjantaina diplominsa ja matrikkelikirjan promootion infopisteeltä Paviljongin aulasta.
Tohtorit tuovat promootioharjoituksiin mukanaan hatun, joka jää Paviljonkiin lauantain promootioaktiin asti. Hatun tuominen perjantaina on välttämätöntä, koska hatuista rakennetaan promovoinnin järjestyksen mukainen pyramidi, jota ei pystytä kokoamaan, jos välistä puuttuu hattuja. Hatut kootaan harjoitusten alkaessa ja nimikoidaan, huolehdithan siis, että saat hattuusi nimitarran. Miekkaa ei perjantain harjoituksissa tarvita.
Jyväskylän messukeskus on lähellä matkakeskusta ja sinne on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä. Jos saavut omalla autolla, Paviljongin ympäristössä on useita pysäköintitaloja, joissa on runsaasti pysäköintitilaa. Vuorokausipysäköinnin hinta on 12 euroa. 


Valokuvaus

Promootio sekä valo- että videokuvataan. Kuvaajat kiertävät eri tilaisuuksissa, joten kuvia tulee esille seppeleensitojaisista, miekanhiojaisista, promootioaktista, illallistanssiaisista ja risteilyltä. Kuvia julkaistaan yliopiston verkkosivuilla pian promootion jälkeen ja niistä tehdään kuvakirja, jota voi tilata promootion yhteydessä Soppi-kaupan palvelupisteeltä sekä sen jälkeen promootion verkkosivujen kautta. Kirja valmistuu loka-marraskuussa 2016.
Yksittäisten promovendien valokuvausta ei ole järjestetty Paviljonkiin, vaan jokainen järjestää halutessaan kuvauksen itse. Promootioaktissa Paviljongin auditoriossa ei saa kuvata, ei myöskään kirkossa, ja matkapuhelinten täytyy olla suljettuina. Promovendeilla ei muutenkaan voi olla laukkua tai muita esineitä mukanaan promootioaktissa tai kulkueessa. Säilytyspaikkana voi käyttää tarvittaessa Paviljongin vartioitua naulakkopalvelua.


Miekanhiojaiset

Miekanhiojaiset Ruusupuistossa alkavat perjantai-iltana kello 18.30. Paikalle voi saapua kello 18 alkaen. Ruusupuiston rakennuksen alla on ilmainen pysäköintihalli ja lisää pysäköintitilaa on aivan vieressä kadun toisella puolella pysäköintialueella. Alue on tätä tilaisuutta varten maksuton kello 15 alkaen.
 
Ruusupuistossa tohtoripromovendit seuralaisineen kokoontuvat aluksi aulaan ja portaikkoon, missä kohotetaan alkumalja. Siitä tohtorit ja seuralaiset ohjataan miekanhiontaa varten 2. ja 3. kerroksen auloihin tiedekunnittain. Kaikille osallistujille on nimetyt istumapaikat. Saatte paikan päällä tarkempaa opastusta aikatauluista ja miekanhionnasta. Miekanhionta päättyy noin kello 20.30 ja sen jälkeen alkaa ruokailu. Ilta jatkuu Ruusupuistossa puoleen yöhön asti. Luvassa on mukavaa kulttuuriohjelmaa.
Kaikilla tohtoripromovendeilla tulee olla mukanaan tai yliopistolle toimitettuna miekka. Yliopistolle toimitetut miekat ovat Ruusupuistossa nimikoituina valmiiksi miekkatelineissä. Ne tohtorit, jotka tuovat miekan mukanaan, luovuttavat sen sisään tullessaan airuille, jotka laittavat miekkaan nimilapun ja vievät sen paikoilleen miekkatelineeseen.

Tohtoreilta on pyydetty esittelyteksti, joka luetaan miekanhiomisen yhteydessä. Ellet ole vielä toimittanut tekstiä, lähetäthän se pikaisesti osoitteeseen promootio@jyu.fi.
Tohtoreiden seuralaiset avustavat tohtoria miekan hiomisessa. Seuralaiset pyörittävät tahkoa ja airut kaataa tahkolle kuohuviiniä. Airuet myös avustavat niitä tohtoreita, joilla ei ole seuralaista.


Promootioakti

Promootioakti järjestetään Jyväskylän Paviljongissa kello 12-15. Sisääntulokulkueeseen järjestäytyminen alkaa kello 11.30 hallissa C1. Tohtoreiden seuralaiset eivät osallistu sisääntulokulkueeseen vaan he asettuvat paikoilleen auditorioon kello 11.45 mennessä. Heille on varattu tietty alue istumapaikoista ja airuet opastavat heidät paikoilleen.
Promootioaktissa jokainen tohtori käy yleisön edessä promoitavana. Promoottori laittaa hatun hänen päähänsä ja ojentaa hänelle miekan. Sen jälkeen tohtori kumartaa yleisölle miekka poikittain käsiensä varassa.
Promootioakti kestää noin kolme tuntia (noin kello 12-15) ja sinä aikana salista ei voi poistua. Kaikki promovendit istuvat merkityillä paikoilla auditorion etuosassa yleisön edessä. Istumajärjestys on sama kuin sisääntulokulkueen järjestys.


Kulkue ja jumalanpalvelus

Promootioaktin jälkeen on 15 minuutin tauko, jonka aikana voi käydä wc:ssä. Heti tauon jälkeen kaikki kulkueeseen osallistuvat siirtyvät busseilla Aren aukiolle ja järjestäytyvät siellä kulkueeseen. Busseissa on tarjolla pieni välipala. 
Aren aukiolla on kulkueen eri ryhmille merkityt paikat sekä opastajia oman paikan löytämisessä. Kulkue kulkee Puistokatua pitkin Taulumäen kirkkoon, missä järjestetään promootiojumalanpalvelus. Ilmoitathan pikaisesti, jos et osallistu jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen jälkeen on järjestetty bussikuljetus takaisin Jyväskylän Paviljonkiin.
Tohtoreiden seuralaiset eivät osallistu kulkueeseen. He odottavat Paviljongissa kunnes kulkueeseen osallistuvat on ensin viety Aren aukiolle. Sen jälkeen heidät kuljetetaan busseilla suoraan kirkkoon. He voivat halutessaan seurata kulkuetta kirkon pihalla. Heidän istumapaikkansa kirkossa ovat ensimmäisellä parvella.


Illallistanssiaiset

Illallistanssiaiset alkavat Jyväskylän Paviljongin ravintolassa kello 19. Kättely alkaa kello 18.30 ja sen jälkeen osallistujat ohjataan nimetyille paikoille pöytiin. Illallistanssiaisten ohjelma ja menu jaetaan pöytiin. Illallistanssiaiset päättyvät kello 1.30. Vanhat tanssit tanssitaan noin kello 23.
Risteily ja karonkka
Sunnuntaina kaikki risteilylle ilmoittautuneet kokoontuvat Jyväskylän satamaan kello 11.30. Laiva lähtee kello 12 kohti Savutuvan Apajaa. Perillä on ohjelmassa ensin lyhyt puheosuus pihamaalla ja sen jälkeen tohtorit ruokailevat sisätiloissa. Maisterit seuralaisineen käyvät Opinsaunan kiukaalla laskemassa maisteritoimikuntalaisten mukanaan tuoman kiven, ja palaavat sen jälkeen Savutuvan apajalle ruokailemaan. Laiva takaisin satamaan lähtee kello 15 ja on perillä noin kello 16. Risteilyllä käytetään ylioppilaslakkia, joten muistathan ottaa sen mukaan, jos sinulla sellainen on.

Osa tohtoreista seuralaisineen on ilmoittautunut myös sunnuntai-illan karonkkaan. Se järjestetään kello 20 alkaen S-rakennuksen vanhassa juhlasalissa Seminaarinmäellä. 


Lisätietoja


Lisätietoja promootiosta, pukeutumisohjeita ja aikatauluja löydät promootion verkkosivuilta

Marja Keränen
Promootion 2016 koordinaattori
marja.1.keranen@jyu.fi, promootio@jyu.fi
040 805 3575