16.06.2016

Kutsu: Promootio 2016

Invitation

Arvoisa Jyväskylän yliopiston maisteri tai tohtori

Jyväskylän ylilopistolla on kunnia kutsua Sinut kaikkien tiedekuntien yhteiseen promootioon 12.–14.8.2016. Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jonka Jyväskylän yliopisto järjestää yhteisenä maistereille ja tohtoreille kaikista tiedekunnista.

Promootiojuhlallisuudet huipentuvat lauantaina 13.8.2016 Jyväskylän Paviljongissa järjestettävään promootioaktiin.  Maisteripromovendeille myönnetään aktissa maisterin arvo ja arvon merkit: maisterinseppele ja -sormus. Tohtoripromovendeille myönnetään aktissa tohtorin arvo ja arvon merkit tohtorinhattu ja -miekka.

Kolmipäiväisiin promootiojuhlallisuuksiin kuuluvat myös seppeleensitojaiset maistereille ja miekanhiojaiset tohtoreille perjantaina 12.8.2016 Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa. Lisäksi promootiolauantaina maisterit ja tohtorit seuralaisineen tanssivat vanhoja tansseja ja juhlivat perinteitä noudattaen päivällistanssiaisissa.

Sunnuntaina 14.8.2016 vastapromovoidut maisterit ja tohtorit virkistäytyvät risteilyllä Päijänteellä ja lounastavat Savutuvan Apajalla. Kaikissa promootion tilaisuuksissa nautitaan kulttuuriohjelmasta, jota tuottavat taiteilijat ja muusikot, joista suurin osa opiskelee yliopistossamme tai on valmistunut meiltä.

Ilmoittautuminen promootioon on nyt avattu. Odotamme ilmoittautumistasi 29.2.2016 mennessä.

Promootioperinne on saanut alkunsa keskiajalla Pariisissa. Suomeen se saapui Uppsalan kautta 1600-luvulla.  Haluamme vaalia tätä perinnettä juhlallisesti ja iloisesti Jyväskylässä.  Toivotamme Sinut ja mahdollisen seuralaisesi lämpimästi tervetulleiksi tähän vuosisataiseen, elävään akateemiseen perinteeseen!

Kunnioittavasti

promootiotoimikunnan puolesta

Matti Manninen, rehtori

Sari Pöyhönen, professori, promootiotoimikunnan puheenjohtaja

Lisätietoja:
Promootion 2016 koordinaattori Marja Keränen, promootio@jyu.fi, 040 805 3575

Kutsukirje: