Tutkijoiden yö 2018

Tervetuloa tieteen ja tutkimuksen juhlaan! Tutkijoiden yötä 2018 vietetään jälleen Jyväskylän yliopistossa 28.9. yhtä aikaa 12 muun paikkakunnan ja koko Euroopan kanssa. Koko päivän kestävä tapahtuma juhlistaa tiedettä ja tutkijoita esimerkiksi erilaisissa työpajoissa, paneelikeskusteluissa ja näyttelyissä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Jyväskylän yliopistossa tapahtuman monitieteelliseen ohjelmaan kuuluu tänä vuonna laaja kattaus opittavaa ja tehtävää kaikille perheen pienimmistä alkaen. Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan luonnontieteisiin ja Pokemon-evoluutioon, ratkotaan ryhmissä rikoksia kemian tutkimuksen keinoin ja seikkaillaan Taikametsässä. Luvassa on myös laboratoriokierroksia sekä mahdollisuus päästä testaamaan vr-pelejä.

Aikuisille on tarjolla mielenkiintoista asiaa esimerkiksi aivotutkimuksesta, suomalaisen peruskoulun vaiheista ja työpsykologiasta. Hyönteistreffeillä selvitetään kaikki selkärangattomien salatusta elämästä ja tunnistetaan hyönteisnäytteitä. Eläinten Fifty Shades of Grey puolestaan johdattaa vierailijat suvullisen lisääntymisen kiehtovaan maailmaan.

Tarkemmat tiedot koko tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löydät täältä!