Tervetuloa tutkijoiden yöhön 29.9.2017!


Haasta itsesi ja tutkijat Tutkijoiden yössä!

Haluatko oppia uutta ihmiskehosta ja aivoista? Siitä, kuinka oppiminen tapahtuu, ja kuinka toimimme yhdessä? Oletko kiinnostunut kasveista, eläimistä, tai universumissamme mylläävistä voimista aina ydinhiukkasista galakseihin? Tai kenties sydäntäsi lähellä ovat kemia, uusien materiaalien kehittäminen tai niihin liittyvä teknologia. Palaako intohimosi liekki taiteelle? Jyväskylän yliopistossa tutkijoiden yössä on tarjolla jokaiselle jotakin, tule mukaan!

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina (29.9.2017) yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Suomessa tapahtumaan voi osallistua kolmellatoista paikkakunnalla. Tutkijoiden yössä lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Vuonna 2016 Jyväskylän tutkijoiden yöhön osallistui yli 5700 kävijää.

Jyväskylän tapahtuman ohjelmasta löytyy paljon mielenkiintoista aktiviteettia. Tutkijoiden yössä voit muun muassa oppia Pokémonien avulla evoluutiosta tai haalia uutta tietoa siitä, kuinka maailma toimii aina subatomiselta tasolta astronomiseen ulottuvuuteen saakka. Tutustu nanoteknologian uusimpiin saavutuksiin, mustiin aukkoihin ja gravitaatioaaltojen löytymiseen. Näe, kuinka suomalainen tiede on edelläkävijä uusien materiaalien, kestävän energian ja uusien polttoaineratkaisujen kehittelyssä.

Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus on monialaista ja laajaa. Tule ja haasta tutkijoita kysymyksilläsi, ota osaa työpajoihin ja tutustu viimeisimpiin tieteen saavutuksiin!

Tutkijoiden yö järjestetään Jyväskylässä yhteistyössä Valon kaupungin ja Tieteen päivät -tapahtuman kanssa. Tieteen päiviltä löytyy huippuasiantuntijoiden luentoja monista ajankohtaisista teemoista; tule kuuntelemaan ja osallistu keskusteluun!

Tutkijoiden yön tapahtumat Jyväskylän yliopistossa ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmasta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita.

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB.jpgTutkijoiden yö on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

EU-logo1.jpg

 

Etsi tapahtumat kartalta

 Facebook

 Twitter