22.09.2017

Suomen kielen yleisöluentoja ja tietoiskuja

Tule kuuntelemaan ajankohtaisia suomen kieleen liittyviä puheenvuoroja ja löytämään vastauksia sinua askarruttaviin kielikysymyksiin.

Suomen kielen oppiaine sai ensimmäisen professorinsa Jyväskylässä 1936 ja laitos aloitti toimintansa 1937 ja on siten yksi Jyväskylän yliopiston vanhimpia oppiaineita. Juhlimme oppiaineen 80-vuotista taivalta esittelemällä oppiaineen nykyistä toimintaa ja tutkimusta ja luomme katsauksia myös historiaan.

Esitysten aiheet koskettavat monia suomalaisia. Käsittelemme mm. nuorten ja aikuisten lukutaitoa, ammatillista kielitaitoa sekä oppijoiden ja arvioijien kokemuksia kirjoittamisen arvioinnista. Pohdimme myös sitä, millaista suomen kieli on oppimisen ja opettamisen näkökulmasta, miten suomen kieli muuttuu ja mitä sillä tehdään sosiaalisessa mediassa.

Yleisöluentoja ja tietoiskuja klo 12-15

@ Ruusupuiston aula

Aloitussanat: Professori Jarmo Harri Jantunen

12.05 Maisa Martin: Miksi suomi on niin helppo kieli? (15 min)