Tutkijoiden yö 28.9.2018

Tervetuloa tieteen ja tutkimuksen juhlaan! Tutkijoiden yötä 2018 vietetään jälleen Jyväskylän yliopistossa 28.9. yhtä aikaa 11 muun paikkakunnan ja koko Euroopan kanssa. Koko päivän kestävä tapahtuma juhlistaa tiedettä ja tutkijoita esimerkiksi erilaisissa työpajoissa, paneelikeskusteluissa ja näyttelyissä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Jyväskylän yliopistossa tapahtuman monitieteelliseen ohjelmaan kuuluu tänä vuonna laaja kattaus opittavaa ja tehtävää kaikille perheen pienimmistä alkaen. Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan luonnontieteisiin ja Pokemon-evoluutioon, ratkotaan ryhmissä rikoksia kemian tutkimuksen keinoin ja seikkaillaan jäljillä. Luvassa on myös laboratoriokierroksia sekä mahdollisuus päästä testaamaan virtuaalista todellisuutta hyödyntäviä vr-pelejä.

Aikuisille on tarjolla mielenkiintoista asiaa esimerkiksi aivotutkimuksesta, karhukaisista ja työpsykologiasta. Hyönteistreffeillä selvitetään kaikki selkärangattomien salatusta elämästä ja tunnistetaan hyönteisnäytteitä. Eläinten Fifty Shades of Grey puolestaan johdattaa vierailijat suvullisen lisääntymisen kiehtovaan maailmaan.

Tarkemmat tiedot koko tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta löydät täältä!

Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa Valon kaupunki -tapahtuman kanssa, minkä johdosta Tutkijoiden yön vierailijoilla on mahdollisuus nauttia valoteoksista ja valoteemaisista oheistapahtumista myös kampusalueella. Tapahtumissa vieraileminen on helppoa, sillä iIlan aikana myös Jyväskylän liikenteen bussit ovat maksuttomia. 

Jyväskylän yliopiston kampusalueella teitä palvelevat Semman ravintolat Uno (Ruusupuistossa) 08.00–19.00, Piato (Agorassa) 07.45–18.30 ja Ylistö (Ylistönrinteellä) 8.30–22.30. Semma Ylistössä on ruokailumahdollisuus klo 21.00 saakka. 

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.

EU-logo_update.png